Avocatul Gabriel Biriș, vicepreședintele Forței Civice, a furat startul la campania electorală

de:
02 nov. 2012
1 Afișari
Avocatul Gabriel Biriș, vicepreședintele Forței Civice, a furat startul la campania electorală

Legea electorală arată clar că toți candidații trebuie să își înceapă campania electorală cu 30 de zile înainte de desfășurarea scrutinului. În cazul alegerilor parlamentare de anul acesta, deci, campania electorală începe, oficial, pe 9 noiembrie.

Asta nu l-a împiedicat pe avocatul Gabriel Biriș, candidat în Colegiul 3 deputați din partea Forței Civice, să umple cutiile poștale ale alegătorilor cu pliante cu chipul și numele său. Pentru că Biriș este avocat și cunoaște legea, pe pliante nu se menționează calitatea sa de candidat, dar se face trimitere la site-ul său, unde Alianța România Dreaptă este foarte prezentă, ca și motivația pentru care Biriș intră în politică.

Pliantul îl puteți vedea aici.

Vicepreşedintele Forţei Civice Gabriel Biriş, candidat pentru un mandat de deputat în Sectorul 1, are cinci apartamente, unul de lux în zona Primăverii din Capitală, dar şi venituri de peste 800.000 de lei anual, din care peste 600.000 de lei din avocatură.

Potrivit declaraţiei de avere din dosarul de candidatură, Biriş are cinci apartamente, dintre care cel mai mare este situat în zona Primăverii din Capitală, având o suprafaţă de 220 de metri pătraţi. El mai deţine un apartament în centrul Capitalei de 90 de metri pătraţi, un apartament în Asmita (70 mp), la Neptun (70 mp) şi altul în Târgu Jiu (80 mp).De asemenea, vicepreşedintele FC deţine un teren de 100.000 de metri pătraţi de pădure în Gorj, dar şi 70.000 metri pătraţi de teren agricol în comuna Băleşti. Un alt teren intravilan de 1.193 de metri pătraţi este situat în Băneasa.

Biriş mai are două autoturisme marca BMW şi ceasuri de 15.000 de euro. El mai deţine 214.000 de euro şi 370.000 de lei în conturile bancare şi a acordat „diverse împrumuturi” de 120.000 de lei. A investit 50.000 de lei în titluri de stat şi mai are acţiuni la şase societăţi comerciale: SCPA Biriş Goran, SPRL Biriş Goran Insolvenţa, Biriş Goran Consulting SRL, Biriş Goran Proprietate Intelectuală SRL, Lokita SRL şi Fusilier LTD.

Vicepreşedintele FC are un credit scadent în 2027 de 324.700 de euro.

Potrivit declaraţiei de interese, Biriş este membru al Aspen România, organizaţie condusă de către senatorul Mircea Geoană, dar şi membru al Baroului Bucureşti.

Veniturile lui Biriş din ultimul an se ridică la 819.205 de lei, cea mai mare sumă fiind obţinută din avocatură (616.629 de lei), dar şi ca membru în consiliul de administraţie al Romcab SA – 75.576 de lei.

Cookies