ARHIVA B365

Avocatul Doru Boştină, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru evaziune fiscală

Potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti anunţă că au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor BOŞTINĂ DORU CĂTĂLIN, RĂDUCANU MIHAI, ŢENTEAN IRONIM, TUDORICĂ MIHAI ALEXANDRU şi CUCU ALEXANDRU, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În perioada septembrie 2012 – aprilie 2013, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul BOŞTINĂ DORU CĂTĂLIN, în calitate de avocat coordonator al S.P.R.L. B. şi A., a înregistrat în evidenţele contabile 7 facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii de la S.C. S.T. SRL, puse la dispoziţie de către inculpatul CUCU ALEXANDRU, în calitate de administrator al S.C. S.T. SRL, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum de 1.677.048 lei, reprezentând impozit pe venit şi TVA de plată.

În perioada iunie 2011 – septembrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul RĂDUCANU MIHAI, în calitate de administrator la SC W SRL, SC E.S. SRL şi SC C.S. SRL a înregistrat în evidenţele contabile ale acestor societăţi 33 facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii provenind de la SC D.S.C. SRL şi S.C. S.T. SRL, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat de către cele 3 societăţi, în cuantum total de 1.254.488 lei, compus din impozit pe profit şi TVA de plată. În realizarea activităţii infracţionale inculpatul RĂDUCANU MIHAI a beneficiat de sprijinul inculpaţilor CUCU ALEXANDRU şi TUDORICĂ MIHAI, care i-au pus la dispoziţie, în perioada menţionată, cele 33 facturi fiscale privind operaţiunile fictive, înregistrate în contabilitatea societăţilor pe care le administra.

În perioada ianuarie 2012 – septembrie 2013, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ŢENTEAN IRONIM, în calitate de asociat şi administrator în fapt al SC C.I.G. SRL, a înregistrat în evidenţele contabile 16 operaţiuni comerciale fictive, constând în achiziţii de servicii de la SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul inculpatului CUCU ALEXANDRU, care i-a pus la dispoziţie documentele financiare fictive, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata datoriilor fiscale în cuantum de 1.329.360 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.

În perioada aprilie 2011 – septembrie 2013, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul TUDORICĂ MIHAI-ALEXANDRU, în calitate de asociat şi administrator în fapt al SC S.R.A.C. SRL, a înregistrat în evidenţele contabile 13 operaţiuni comerciale fictive, constând în achiziţii de servicii de la SC D.S.C. SRL şi SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul inculpatului CUCU ALEXANDRU, care i-a pus la dispoziţie documentele financiare fictive, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata datoriilor fiscale în cuantum de 215.550 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.

În cauză, organul de urmărire penală a instituit sechestru asigurător asupra sumei totale de 1.341.605 lei,în vederea recuperării prejudiciului cauzat de inculpatul Ţentean Ironim, suma fiind consemnată la dispoziţia organelor judiciare de către partea responsabilă civilmente SC C.I.G. SRL.

„În cursul urmăririi penale, inculpaţii Boştină Doru-Cătălin, Răducanu Mihai şi Tudorică Mihai-Alexandru au recuperat în cea mai mare parte prejudiciul, prin achitarea sumei totale de 3.283.953 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată Parchetul în comunicatul citat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button