Avocatul Doru Boştină, eliberat din arest. A fost pus sub control judiciar

de:
20 mai 2015
5 afișări
Avocatul Doru Boştină, eliberat din arest. A fost pus sub control judiciar

Avocatul Doru Bostina a fost eliberat din arest, miercuri seara, dupa ce ICCJ a admis contestatia sa privind masura arestului preventiv dispusa in 15 mai, de CAB, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta. Prejudiciul in acest dosar este evaluat la peste 1 milion de euro. Astfel, Doru Bostina va fi pus in libertate si cercetat sub control judiciar. Decizia ICCJ este definitiva, potrivit Agerpres.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, miercuri, contestatiile depuse de Doru Bostina, Alexandru Cucu si Mihai Tudorica, arestati vineri pentru evaziune fiscala.

Instanta suprema a admis contestatiile si a decis ca Bostina si Tudorica sa fie cercetati sub control judiciar, iar Alexandru Cucu, in arest la domiciliu.

Mihai Raducanu este cercetat in arest la domiciliu, in acelasi dosar.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti i-au retinut pe cei patru, dupa ce, pe 14 mai, politistii au facut 18 perchezitii in Bucuresti si in doua judete, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Politistii si procurorii au descins la locuinta lui Doru Bostina si la locuintele altor persoae din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatura al lui Bostina.

Intr-un comunicat transmis in 14 mai, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul IT si al consultantei, astfel ca au avut loc 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita la 16 persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Bostina si Asociatii a precizat ca Doru Bostina nu mai este asociat in cadrul casei de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucuresti, astfel ca activitatea casei de avocatura nu este afectata.

Doru Boştină şi-a recunoscut faptele: Primea contracte pentru firma sa dacă plătea comisioane de 25-30% pentru şeful Electrica

Potrivit bn24.ro, Doru Boștină și-a recunoscut faptele în fața procurorilor, mai mult, declarația sa arătând ca un autodenunț în care spune că a folosit banii proveniți din evaziune pentru a da șpagă unor șefi de instituții publice unde dorea să obțină contracte pentru societatea de avocatură Boștină și Asociații. Printre numele pronunțate direct de Boștină se află cel al fostului șef Electrica din Guvernarea PDL Ioan Folescu.

Avocatul Boștină le-a declarat procurorilor Parchetului Curții de Apel București că în anul 2010 a mers în audiență la fostul șef Electrica, Ioan Folescu, întrucât societatea de avocatură pe care o conducea atunci era interesată de încheierea unui contract cu SC Electrica. Folescu i-ar fi spus lui Boștină că Electrica va achiziționa servicii juridice cât și de consultanță fiscală și că îi poate oferi astfel de contracte, dar urmează a fi contactat de altcineva.

„În cadrul întâlnirii mi-a spus că voi fi contactat de cineva pentru detalii. La puțin după această întâlnire, am fost contactat de domnul Sorin Marinescu, care era prieten cu dl. Folescu Ioan și bun amic cu mine. Cunosc faptul că pe dl. Folescu Ioan, dl Marinecu îl cunoscuse de la emisiunile postului TV Money Chanel. Sorin Marinescu m-a vizitat la birou, comunicându-mi că a vorbit cu dl Folescu, că știe ce am discutat cu acesta referitor la contracte și că problema se poate rezolva contra unui comision. L-am întrebat care este valoarea acestui comision și mi-a comunicat că acesta va fi de aproximativ 25-30% din valoarea contractelor (…) Am agreat cu dânsul această modalitate și ulterior mi-a adus un contract pe care urma să-l încheiem cu firma Soft Touch SRL și apoi mai multe facturi „, le-a declarat Boștină procurorilor potrivit Ordonanței Parchetului Curții de Apel București de punere în mișcare a acțiunii penale, document deținut de bn24.ro.

Doru Boștină nu este la primul denunț el mai făcând un astfel de demers judiciar și în dosarul Microsoft de la DNA împotriva fostului ministru al Comunicațiilor din aceeași guvernare, Gabriel Sandu. Boștină a fost trimis în judecată de DNA și condamnat în primă instanță la închisoare cu executare pentru trafic de influență și în dosarul omului de afaceri Gruia Stoica.

Continuarea pe bn24.ro.

Cookies