ARHIVA B365

Avocatul Doru Boştină a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Avocatul Doru-Cătălin Boștină, precum și Mihai Alexandru Tudorică, Alexandru Cucu și Mihai Răducanu au fost prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă, aceștia fiind inculpați într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei.

În cauză, vineri, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei patru, dobândind astfel calitatea de inculpați, după ce joi fuseseră reținuți pentru 24 de ore.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală față de cele 16 persoane.

Citește și Avocatul Doru Boştină, URMĂRIT PENAL și REȚINUT pentru evaziune fiscală

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Prin activitatea infracțională, până în prezent a fost estimat un prejudiciu cauzat bugetului statului de 4.310.283 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Sursa: româniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button