ARHIVA B365

Avocatul Andrei Gherasim, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Potrivit DNA, avocatul Andrei Gherasim a pretins de la omul de afaceri Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov, anunţă Rtv.net

Conform comunicatului DNA, Gherasim a cerut 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov. Acesta a lăsat să se creadă că are influenţă asupra acestora şi că-i poate determina să adopte soluţii favorabile omului de afaceri Nikolaus Mann, inclupat în două dosare civile. „Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar altul anularea unui contract”, se arată în comunicat.

Pe 12 aprilie 2012, Andrei Gherasim a primit, prin acelaşi intermediar, suma de 50.000 de euro, ca o parte din banii pretinşi. În data de 23 aprilie, instanţa a decis ca fiul fostului procuror general adjunct al României, avocatul Andrei Gherasim, şi omul de afaceri Nikolaus Mann să fie cercetaţi în libertate pentru fapte de corupţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button