Avocaţii lui Andrei Plăcintă: Tânărul a acţionat în legitimă apărare, iar victima a alunecat sub maşină

de:
10 dec. 2010
0 Afișari
Avocaţii lui Andrei Plăcintă: Tânărul a acţionat în legitimă apărare, iar victima a alunecat sub maşină

Aceştia au arătat că, marţi seara, Andrei Plăcintă s-a întâlnit cu prietena sa pe strada Berzei din Capitală, pentru a discuta despre o presupusă altă relaţie a acesteia. Avocaţii au susţinut că tânărul i-a cerut fetei telefonul mobil, pentru a îi citi sms-urile, aceasta a acceptat, însă ulterior i-a cerut telefonul înapoi. Pentru că Andrei Plăcintă a refuzat, cei doi au început să se certe, iniţial în maşină, ulterior în stradă, până când mai multe persoane aflate în zonă, printre care una de etnie romă şi alta care avea asupra sa un cuţit, au intervenit şi l-au bruscat pe tânăr. Avocaţii au susţinut că, în acel moment, clientul lor a încercat să plece de la faţa locului trecând peste capota maşinii prieteni sale, moment în care a spart unul dintre geamurile autoturismului, potrivit Agenţiei Newsin, citată de realitatea.net.

De asemenea, avocaţii au susţinut că tânărul a reuşit să fugă, dar că a decis să se întoarcă la faţa locului, gândindu-se că prietena sa a rămas în acea zonă singură. Apărătorii au susţinut că tânărul a fost împuşcat de patru ori, moment în care s-a speriat, „a pierdut contactul cu realitatea obiectivă” şi nu a mai conştientizat ceea ce se întâmplă. A încercat, din nou, să plece de la faţa locului cu maşina, însă mai multe persoane, dintre care una avea asupra sa un cuţit, au încercat să îl oprească, moment în care una dintre ele, aflată în stare de ebrietate, a alunecat sub autoturism.

Mai mult, apărătorii au cerut instanţei să aibă în vedere şi faptul că Andrei Plăcintă nu are antecedente penale, a făcut numeroase studii, atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind în prezent student la Filosofie.

Pe de altă parte, procurorii au susţinut în faţa instanţei că Andrei Plăcintă i-a luat prietenei sale telefonul prin folosirea violenţei, a alergat-o pe stradă, a lovit-o de mai multe ori, după cum reiese din declaraţia dată de aceasta. Totodată, din declaraţiile fetei şi ale altor martori, reiese că tânărul a încercat să o lovească pe fată şi pe un alt bărbat de cinci-şase ori, iar ulterior a dat cu maşina de două-trei ori peste un bărbat, care s-a împiedicat şi a căzut, după ce a încercat să îl oprească pe Plăcintă.

Fiul fostului ministru al Tineretului şi Sportului a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, reţinut marţi pentru tentativă de omor calificat şi alte infracţiuni, şi-a lovit prietena şi a deposedat-o de telefonul mobil, după care s-a urcat pe maşina acesteia şi i-a spart luneta, potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei.

Cookies