Avocați, judecători și procurori vor alerga în centrul Capitalei pentru copiii defavorizați. Duminică are loc evenimentul „Legal Half Marathon”

17 sept. 2021
136 Afișari
Avocați, judecători și procurori vor alerga în centrul Capitalei pentru copiii defavorizați. Duminică are loc evenimentul „Legal Half Marathon”
Avocați, judecători și procurori vor alerga în centrul Capitalei pentru copiii defavorizați. Duminică are loc evenimentul „Legal Half Marathon”. Sursa foto: Unsplash

Duminică, 10 octombrie, va avea loc în Capitală „Legal Half Marathon”, un eveniment sportiv dedicat atât lucrătorilor din domeniul justiției, cât și pasionaților de sport. Scopul acestui eveniment este susținerea copiilor și tinerilor aflați în situații vulnerabile. Înscrierile s-au deschis deja, așa că nu este timp de pierdut.

În ziua de duminică, 10 octombrie, va avea loc ediția din acest an a „Legal Half Marathon”, o competiție dedicată atât lucrătorilor din domeniile juridice: avocați, procurori, judecători, cât și iubitorilor de mișcare, care vor participa la categoria open, potrivit Adevărul.

„Legal Half Marathon”. Tot ce trebuie să știți despre acest eveniment

Această competiție sportivă va începe pe data de 10 octombrie, începând cu ora 09:00, chiar în fața Tribunalului București. Participanții trebuie să știe că au la dispoziție 4 probe din care pot alege: semi-maraton, semi-maraton cu ștafetă, cursa maraton pe o distanță de 10,5 kilometri și cursa populară de 3 kilometri.

După cum a transmis Legal Half Maraton prin intermediul unui comunicat, la aceste curse pot participa două categorii principale: a profesiilor juridice şi categoria open, destinată tuturor pasionaților. Mai mult, vor fi organizate și evenimente sportive pentru cei mici.

Coorganizatorul „Legal Half Marathon, Cristian Duțescu, a prezentat raționamentul și motivele ce s-au aflat în spatele acestei inițiative.

„Viata in lumea juridica este adeseori stresantă si inevitabil conflictuală. Într-un proces este imposibil ca toate părţile implicate, avocati, judecatori, procurori, să aibă acelaşi scop şi aceleaşi interese. Noi va invitam sa avem măcar o data pe an, cu toţii, obiective comune: să alergăm pentru sănătatea noastră şi să încercăm să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, copii şi tinerii aflaţi în situaţii vulnerabile” a declarat Cristian Duţescu avocat, coorganizator Legal Half Marathon.

Pentru ce cauze se aleargă în acest an dar și cum vă puteți înscrie

La ediția din acest an a „Legal Half Marathon” se va alerga și pentru „Loc de Bine”, proiectul celor de la Asociația Zi de Bine, înființată de Melania Medeleanu, prin care sunt create camere de audiere speciale pentru minori împreună cu Asociația Victimelor Infracțiunilor Sexuale.

„A trecut mai bine de jumătate de an de când am făcut cele 3 camere de audiere pentru minori, la Vâlcea, Vrancea şi Constanţa şi rezultatele încep să apară: sunt instrumente mai multe şi mai eficiente pentru aflarea adevărului iar copiii nu mai sunt supuşi retraumatizării prin audiere multiplă. Legal Half Marathon nu e doar o competiţie sportivă ci şi o dovadă de susţinere din partea reprezentanţilor justitiei, pentru un astfel de proiect” a transmis Melania Medeleanu.

O parte dintre fondurile obținute în urma înscrierilor și donațiilor vor fi redirecționate către mai multe proiecte dedicate unor cazuri vulnerabile. Puteți dona accesând acest link: https://www.zidebine.ro/doneaza.

De asemenea, înscrierile la Legal Half Marathon sunt deschise tuturor pasionaților de sport și se pot face la următorul link: http://www.legalrun.ro/.

Cookies