Avocata lui Cioacă: Există date Interpol care arată că Elodia a părăsit ţara în septembrie 2007

de:
01 mart. 2013
1 Afișari
Avocata lui Cioacă: Există date Interpol care arată că Elodia a părăsit ţara în septembrie 2007

Avocata Maria Vasii a cerut instanţei conexarea dosarului de infracţiuni informatice cu cel de omor susţinând că hotărârea de declarare a decesului nu ar fi avut relevanţă pentru soluţionarea cauzei.

„Au existat suspiciuni că noi ne ascundem după afirmaţia că Elodia ar fi moartă. Noi nu contestăm nicio împrejurare dată de lucrările dosarului şi cerem să fie aduse la lumină. Astăzi (joi n.r.), în sala de judecată am depus dovezi judiciare din dosarul de omor, pe care sunt pregătită să vi le arătăm”, la spus Vasii la ieşirea din sala de judecată, potrivit gandul.info

Ea a precizat că există dovezi judiciare care arată că expertiza făcută asupra laptopului Elodiei confirmă că avocata ar fi lucrat pe laptoptul respectiv după data de 30-31 august 2007 şi că ar fi redactat o cerere de amânare într-o cauză pe care o avea pe rol în instanţă în 6 septembrie, cerere care poartă semnătura Elodiei.

„Asistenta Elodiei spune că nu a lucrat pe laptop în acea perioadă. Aceasta afirmă totuşi că acea cerere a depus-o dânsa, ca o cerere de amânare într-o cauză care avea termen în 6 septembrie. Dar, interesant este că această cerere înregistrată la Registratura Judecătoriei Braşov la 6 septembrie are semnătura Elodiei. Or din acest context, dacă ea a fost redactată după data de 29 august, ce caută clientul meu în arest?”, a spus avocata.

Ea a mai spus că la dosarul de omor există dovezi că Elodia Ghinescu ar fi părăsit ţara în septembrie 2007.

„În altă ordine de idei, pot să vă arăt dovezile judiciare de la dosar, care arată fişa urmăritului prin Interpol, cu dovada că figurează ieşită din ţară şi că se deţin date că este ieşită din ţară. Eu nu cunosc adevărul, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar noi lucrăm cu acte, cu proceduri judiciare. Potrivit acestor proceduri, noi nu dorim să ne ascudem după declararea decesului prin hotărâre judecătorească, dorim ca acest dosar să fie unit cu dosarul de omor pentru că atunci se va vedea dacă clientul meu avea vreun interes legitim să acceseze acest laptop. În ziua în care a venit cu Breazu să caute informaţii despăre soţia sa, a venit pentru că avea intersul legitim să o caute. De aceea noi spunem că o judecată corectă nu se face în două dosare separate, ci cu privire la întreaga stare de fapt”, a mai spus avocata.

Ea a arătat jurnaliştilor documentele respective, pe care le-a obţinut din dosarul de omor aflat în arhiva Tribunalului Argeş.

Maria Vasii a mai spus că luni, 7 martie, când va avea loc primul termen în dosarul de omor la Tribunalul Argeş, va prezenta instanţei aceste înscrisuri, precum şi alte „dovezi covârşitoare”.

Cookies