ARHIVA B365

Avocată din Baroul Dâmboviţa, REŢINUTĂ de DNA pentru trafic de influenţă, în formă continuată

IONIȚĂ ELENA CRINA, avocat în cadrul Baroului Dâmbovița, a fost reţinută pentru 24 de ore, începând de la data de 19 noiembrie 2015, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

„În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor mai și septembrie 2014, inculpata Ioniță Elena Crina, în calitate de avocat în cadrul Baroului Dâmbovița, a pretins şi primit de la un martor denunţător, în doua rânduri, câte 2.500 euro iar la data de 11 noiembrie 2015, a mai pretins de la aceeaşi persoană, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 euro.

În schimbul acestor sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influenţă şi a promis că va determina un magistrat – judecător din cadrul Tribunalului Dâmbovița, să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar care-l privea în mod direct pe martorul denunţător.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Inculpatei Ioniță Elena Crina i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentată la data de 20 noiembrie 2015, Curții de Apel Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează DNA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button