ARHIVA B365

Avocat: În cazul lui Omar Hayssam, o parte din infracţiuni s-au prescris

„Am solicitat să luăm în discuţie aplicarea legii penale mai favorabile, potrivit noului Cod penal, şi a rămas să discutăm aceste chestiuni la termenul următor, în 10 martie. Sunt fapte reţinute în sarcina lui Omar Hayssam în acest dosar de infracţiuni economice, care parte dintre ele s-au prescris, cum ar fi cazul unor fapte aşa-zis de înşelăciune, fiind vorba despre schimbarea unor încadrări juridice, cum ar fi infracţiunea de delapidare. La infracţiunea de grup infracţional organizat se discută schimbarea unei încadrări juridice”, a spus apărătorul sirianului joi, la Tribunalul Bucureşti, după termenul de judecată din dosarul cunoscut ca „Manhattan”, în care Omar Hayssam este acuzat de înşelăciune şi delapidare, scrie mediafax.ro.

De asemenea, apărătorul lui Hayssam a amintit faptul că, potrivit vechiului Cod penal, infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave prevedea o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 20 de ani.

La termenul de joi ar fi trebuit audiaţi cinci martori, însă aceştia nu au fost prezenţi în faţa instanţei, motiv pentru care judecătorul Tribunalului Bucureşti a acordat un nou termen – 10 martie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button