Avocat din Bucureşti, dator la Fisc cu aproape 2 milioane lei

de:
09 ian. 2011
0 Afișari
Avocat din Bucureşti, dator la Fisc cu aproape 2 milioane lei

Regularizarea operată de Fisc în decembrie 2010 vizează veniturile obţinute din profesii libere în anul anterior.

Peste 36.600 de bucureşteni trebuie să plătească la Fisc 134 milioane lei

Potrivit răspunsului formulat de DGFPMB, la solicitarea B365.ro, în situaţia avocatului mai sunt peste 36.600 de persoane din Capitală care au de dat la stat aproximativ 134 de milioane de lei (32 milioane euro) ca urmare a regularizării impozitului pe venit aferent anului 2009. Suma trebuie achitată în cel mult 60 de zile de la primirea înştiinţării de plată prin poştă, adică până la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie 2011, cel târziu.

„Pentru neachitarea la termenul scadent de către contribuabil a obligaţiilor de plată, acesta datorează dobânzii de întâziere de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere, conform OUG nr. 88/2010 pentru modificarea şi completarea OG nr. 92/2010 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat pentru B365.ro Ioan Traian Cuc, purtătorul de cuvânt al DGFPM Bucureşti. Conform sursei citate, dacă stingerea datoriilor se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţilor de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse, iar dacă plata se face mai târziu de termenul menţionat mai sus, nivelul penalităţii de întârzierecreşte la 15 procente din valoarea obligaţiilor fiscale principale rămase nestinse. Bucureştenii care nu plătesc nici mai târziu datoriile la Fisc riscă să fie executaţi silit.

32.100 de locuitori din Capitală au de încasat 21,34 milioane lei

Conform Fiscului bucureştean, aproximativ 32.110 din Capitală au de luat bani de la stat în aceste zile, suma totală pe care trebuie să o restituie Direcţia de Finanţe Bucureşti în urma regularizării impozitului pe venit fiind de 21,34 milioane lei (peste 5 milioane euro). Cea mai mare sumă pe care urmează să o primească un bucureştean se ridică la circa 480.500 lei, persoana în cauză fiind de profesie tot avocat.

Procedura de restituire a sumelor provenite din diferenţele de impozit anual de regularizat, aferente anului 2009, este în curs de desfăşurare, banii urmând să ajungă la beneficiari în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziilor de impunere, după cum susţin reprezentanţii DGFPMB. Potrivit prevederilor legale în vigoare, restituirea sumelor se face fie prin mandat poştal, în cazul în care beneficiarii au de luat de la stat sume cuprinse între 5 şi 150 de lei, fie prin trezorerie sau prin virament bancar în contul contribuabililor, la solicitarea scrisă a acestora, pentru cei care au de încasat mai mult de 150 de lei.

Cookies