ARHIVA B365

Avocat din Baroul Bucureşti, trimis în judecată pentru că a încercat să cumpere un procuror

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi Agerpres, în cauză a fost trimis în judecată pentru aceeaşi faptă şi Dumitru Giurcă, persoană fără calitate specială, notează româniatv.net.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în august, inculpatul Rusu a promis suma de 5.000 de euro unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava (denunţător în cauză), pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra unui coleg, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru clientul său, inculpatul Giurcă, cercetat penal pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În acest scop, în 10 septembrie, Paul Rusu a remis procurorului respectiv suma de 3.500 de euro, bani proveniţi de la Dumitru Giurcă.

De asemenea, în 12 septembrie, cei doi inculpaţi au oferit procurorului suma de 1.500 de euro, ca diferenţă din totalul banilor promişi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La aceeaşi dată, la cererea procurorilor, Curtea de Apel Suceava a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru 29 zile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button