Avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru că i-a cerut mită unui traficant de droguri

de:
31 ian. 2014
1 Afișari
Avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru că i-a cerut mită unui traficant de droguri

Potrivit procurorilor DNA, avocatul a mai fost ajutat de un prieten, Aurel Ioniţă, persoană fără calitate, dar care pretindea că este avocat şi susţinea că are influenţă asupra judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, scrie adevarul.ro.

„În perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Butuc Ştefan, avocat în cadrul Baroului Bucureşti şi Ioniţă Aurel, persoană fără calitate ce s-a prezentat drept avocat în cadrul aceluiaşi barou, au pretins de la trei persoane (n.r. traficantul de droguri şi două rude ale acestuia) suma de 12.000 euro, din care au primit 2.000 euro. În schimbul banilor, cei doi inculpaţi au promis că, prin influenţa pe care susţineau că o au asupra judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşti (Butuc Ştefan), respectiv din cadrul Curţii de Apel Bucureşti (Ioniţă Aurel), au promis că vor obţine o soluţie favorabilă unuia dintre denunţători, arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc”, se arată într-un comunicat de presă emis de DNA.

Procurorii anticorupţie au mai precizat că, ulterior, cei doi inculpaţi au primit şi restul de 10.000 de euro din suma pretinsă, moment în care oamenii legii i-au prins în flagrant.
 
Avocatul Ştefan Butuc şi Aurel Ioniţă au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Cookies