Avocat din Baroul București, reținut pentru trafic de influență

de:
16 iul. 2014
0 Afișari
Avocat din Baroul București, reținut pentru trafic de influență

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2014, inculpatul Cochior-Bejan Pavel, a pretins de la 3 martori denunțători suma de 19.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei.

De asemenea, inculpatul a promis că îi va determina pe judecători să pronunţe o decizie favorabilă (o pedeapsă mai redusă, ori cu suspendare) față de unul dintre denunțători, informează un comunicat de presă remis de DNA.

Inițial, inculpatul a pretins suma de 12.000 euro, în final stabilind că pentru a „mișca ceva” este nevoie de 19.000 euro.
La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 19.000 euro.

Inculpatului COCHIOR BEJAN PAVEL i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 16 iulie 2014, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Cookies