ARHIVA B365

Avocații Elenei Udrea: DNA probează vinovăția cu denunțul lui Pescariu și bilețel cu inițialele E.U.

Potrivit avocaților, probele anchetatorilor nu dovedesc acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA Elenei Udrea. Probele constau până la acest moment în denunțul făcut de Dinu Pescariu și un bilețel găsit la perchezițiile de la domiciliul fostului ministru pe care erau notate inițialele „E.U.” și suma de 500.000 de euro.

Avocații spun că anchetatorii ar încerca să dovedească mita pe care omul de afaceri Dinu Pescariu i-ar fi dat-o Elenei Udrea, potrivit ziare.com.

Totodata, spun avocatii, la dosar se mai afla si extrase de cont, care insa nu dovedesc acuzatiile aduse. Avocatii se afla in acest moment in arhiva Sectiei penale a ICCJ pentru a studia in continuare dosarul.

CITEȘTE ȘI: DNA probează faptele Elenei Udrea de un bileţel de la percheziţii şi denunţul lui Dinu Pescariu

„Probatoriul acuzării este foarte slab. Sunt simple acuzații, nu există probe. Doamna Udrea va rămâne în așteptarea soluției. În privința lui Dinu Pescariu nu există decât un înscris olograf cu inițialele «E.U.» și suma de 500 mii de euro.

Dna Udrea nu a făcut denunțuri, nu a făcut obiectul acestei interogări. Au fost puse întrebări doar din dosarul Microsoft. Nu s-a discutat despre alți miniștri. Referatul este un fel de sinteză a întregului dosar Microsoft.

Nu uitați că dna Udrea este reținută până la 21:40, instanța poate lua măsuri inclusiv asupra măsurii reținerii, poate fi eliberată chiar pe loc dacă judecătorii decid că măsura a fost ilegală”.

„Situația în care se găsește impune decență și rezervare”, a spus avocatul Elenei Udrea întrebat dacă deputatul a „zâmbit” în fața judecătorilor.

Avocatul Elenei Udrea a mai precizat că despre subiecte precum gestul Elenei Udrea, refuzul mâncării în arest sau hainele pe care le poartă de trei zile nu s-a discutat.

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea, în cătușe la ÎCCJ. A dus mâna la nas. Judecătorii decid dacă va fi arestată preventiv

Elena Udrea se afla, impreuna cu politistii care au adus-o de la arest, in sala de judecata si asteapta inceperea procesului.

Procurorii anticoruptie au emis marti, la ora 21.40, ordonanta de retinere pentru deputatul PMP Elena Udrea, in dosarul Microsoft, dupa ce aceasta a stat aproape zece ore la DNA, unde si-a studiat dosarul si a fost audiata.

Potrivit DNA, Elena Udrea este urmarita penal si a fost retinuta trei fapte de trafic de influenta – in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si pentru spalare de bani.

Elena Udrea a fost retinuta dupa ce Camera Deputatilor a dat avize pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button