Avionul prăbușit în Egipt „s-a dezintegrat în aer”

de:
01 nov. 2015
0 Afișari
Avionul prăbușit în Egipt

Avionul s-a dezintegrat în aer și resturile sale s-au împrăștiat pe 20 de kilometri pătrați. Cauza nu este încă determinată, au precizat oficialii ruși, însărcinați cu anchetarea incidentului.

Echipele de intervenție egiptene au extins duminică perimetrul operațiunilor de căutare a cadavrelor celor 224 de persoane aflate la bordul avionului de linie rus care s-a prăbușit sâmbătă în deșertul Sinai, potrivit unui ofițer, transmite AFP, citată de Agerpres.

Autoritățile au anunțat încă de sâmbătă că au găsit fragmente de avion și corpuri neînsuflețite într-un perimetru care se întinde pe o rază de 8 km, ceea ce, potrivit experților, indică a priori faptul că avionul Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, nu a lovit solul întreg, ci s-a dislocat sau a explodat în zbor.

Perimetrul de căutare a fost extins duminică la 15 km, a indicat un ofițer al armatei care participă la căutări, într-un interviu pentru AFP la baza militară Al-Hassana, în provincia Sinaiul de Nord, la circa 60 de km de locul prăbușirii.

Potrivit acestui ofițer care a cerut să rămână sub protecția anonimatului, 163 de corpuri au fost găsite din cei 217 pasageri și șapte membri ai echipajului aflați la bord.

În zorii zilei de duminică, două grupuri de anchetatori ruși și egipteni au plecat din Cairo în compania ministrului rus al transporturilor, Maxim Sokolov, pentru a fi transportați cu elicoptere la locul accidentului, au indicat media guvernamentale egiptene și ruse. În paralel, o sută de membri ai echipelor de salvare ruse au pornit cu propriile echipamente spre locul dramei.

Guvernul egiptean a anunțat sâmbătă că au fost găsite cutiile negre și că se va pronunța asupra cauzelor prăbușirii numai după analiza acestora.

Cele 224 de persoane de la bordul avionului — turiști și membri ai echipajului, în mare majoritate de naționalitate rusă — au murit sâmbătă în urma prăbușirii aeronavei Airbus în care se aflau în Sinai, bastion al ramurii egiptene a grupării Statul Islamic (SI).

Cookies