Avionul EgyptAir a transmis mesaje automatice indicând că exista fum la bord înainte de prăbuşire

de:
21 mai 2016
0 Afișari
Avionul EgyptAir a transmis mesaje automatice indicând că exista fum la bord înainte de prăbuşire

BEA confirmă că au existat mesaje ACARS transmise de avion care indicau că exista fum în cabină, cu puţin înainte de întreruperea transmisiilor de date„, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit news.ro.

Este prea devreme pentru a interpreta şi înţelge cauzele accidentului, atât timp cât nu am găsit nici epava şi nici înregistratoarele. Prioritatea anchetei este să găsească epava şi înregistratoarele de zbor„, a adăugat el.

Fum a fost detectat la bordul avionului EgyptAir care a dispărut joi de pe radare deasupra Mării Mediterane, potrivit unor mesaje automatizate trimise la staţii terestre.

A avut loc un incendiu la bord„, a declarat pentru Deutsche Welle Tim van Beveren, un expert în aviaţie.

Sistemul a trimis mesaje foarte clare. S-a detectat fum la toaletă„, iar un minut mai târziu în compartimentul sistemelor electronice de bord, a declarat el în acest interviu publicat vineri seara.

Analizăm aceste informaţii„, a declarat pentru postul german, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile.

În acest stadiu nu pot să neg sau să confirm” aceste informaţii, a adăugat oficialul.

Semnalele ar fi fost transmise de sistemul de comunicaţii codate între o aeronavă şi o staţie de la sol (ACARS), care trimite actualizări scurte despre starea aeronavei către staţii de la sol, prin unde radio sau satelit, a anunţat The Aviation Herald, citând trei surse independente.

Airbusul A320 Egyptair, la bordul căruia se aflau 66 de persoane, a dispărut de pe ecranele radarelor joi dimineaţa, imediat după ce a ieşit din spaţiul aerian grec, în drum de la Paris către Cairo. Bucăţi de corp, bagaje şi fragmente de avion au fost recuperate vineri din mare, la aproximativ 290 de kilometri nord de oraşul egiptean de coastă Alexandria. 

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că un satelit a detectat joi o peliculă de carburant cu o lungime de aproximativ doi kilometri la aproximativ 40 de kilometri sud-est de ultimul loc cunoscut în care s-a aflat avionul. Cele două cutii negre ale zborului MS804 EgyptAir sunt căutate în continuare, iar cauza prăbuşirii aeronavei rămâne necunoscută.

Cookies