ȘTIRI

Avion privat, închiriat de Guvern, pentru călătoria lui Dacian Cioloș la Berlin. Costul: 23.500 euro

Premierul Dacian Cioloș va efectua, pe 7 ianuarie, la Berlin, prima sa vizită oficială în străinătate în calitate de prim-ministru, urmând să aibă o discuție cu cancelarul Angela Merkel. Prim-ministrul va pleca în această vizită însoțit de șapte persoane.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că aeronava privată cu care va merge Cioloș în Germania a fost închiriată de Guvern de la Țiriac Air, compania de stat Tarom neavând un avion de aceleași dimensiuni și cu aceleași condiții pe care să îl pună la dispoziție.

Conform site-ului companiei, interiorul unui avion este decorat cu esențe rare de lemn, piele și textile, iar pasagerii au la dispoziție, pe toată durata zborului, sisteme audio și DVD, servicii de telefonie și conexiune la Internet.

La acest moment, Guvernul și Președinția nu dispun de o aeronavă oficială pentru deplasări externe, de multe ori fostul premier Victor Ponta și fostul președinte Traian Băsescu călătorind în afara țării cu un avion de linie.

În aprilie anul trecut, actualul președinte, Klaus Iohannis, a plecat la summitul Consiliului European cu un avion închiriat, cu 9 locuri, pentru care Președinția a plătit circa 30.000 de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button