AVION PRĂBUŞIT în Marea Mediterană. Armata egipteană a găsit bucăţi din aeronavă UPDATE

de:
20 mai 2016
0 Afișari
AVION PRĂBUŞIT în Marea Mediterană. Armata egipteană a găsit bucăţi din aeronavă UPDATE

UODATE Armata egipteană a găsit la 290 km nord de orașul de coastă Alexandria bucăți din avionul EgyptAir care s-a prăbușit joi, informează televiziunea de stat egipteană, preluată de Reuters și DPA.

Potrivit sursei citate, marina militară egipteană efectuează căutări în zonă pentru a găsi cutiile negre, în condițiile în care au fost găsite deja unele dintre obiectele aparținând pasagerilor, scrie agerpres.

UPDATE „Nu există absolut niciun indiciu privind cauzele” prăbușirii avionului companiei EgyptAir, a declarat vineri șeful diplomației franceze Jean-Marc Ayrault, în condițiile în care autoritățile egiptene au vorbit despre un posibil atac terorist, informează AFP.

„Sunt examinate toate ipotezele, însă niciuna nu este privilegiată, deoarece nu avem absolut niciun indiciu privind cauzele” (prăbușirii avionului EgyptAir), a declarat Ayrault la postul de televiziune France 2.

„Căutăm epava avionului. Franța contribuie, împreună cu Egiptul, Grecia și alte țări (la aceste căutări). Un avion este deja la fața locului, un altul urmează să ajungă, precum și nave”, a precizat ministrul de externe francez, scrie Agerpres.

În timp ce ministrul aviației civile al Egiptului a estimat joi probabilitatea unui atentat terorist ca fiind „mai ridicată” decât cea privind o defecțiune tehnică, Ayrault a îndemnat din nou la prudență. „Am vorbit de două ori la telefon, ieri, cu Sameh Choukry și el nu mi-a spus asta, el mi-a zis pur și simplu că dorește ca toate ipotezele să fie examinate, cu toată transparența. Există o cooperare totală între Egipt și Franța, aceasta este foarte important”, a spus Ayrault.

Șeful diplomației franceze a anunțat, de asemenea, că va primi sâmbătă, la sediul ministerului său, familiile pasagerilor și reprezentanți ai statului „pentru a da maxim de informații, cu toată transparența”, asupra dispariției avionului Airbus A320, care s-a prăbușit joi în Marea Mediterană, cu 66 de persoane la bord, dintre care 30 de egipteni și 15 francezi.

„Mâine, voi primi la Quai d’Orsay pe reprezentanții tuturor familiilor, 12 naționalități, pe ambasadorii acestor țări, vor fi evident și reprezentanți ai Parchetului, ai Biroului de anchetă a accidentului. Vom putea da maxim de informații, cu toată transparența. Tot adevărul, nimic altceva decât adevărul, desigur. Noi datorăm acest lucru familiilor” (victimelor), a mai spus șeful diplomației franceze.

Reuniunea va avea loc sâmbătă, orele 09:30 (07:30 GMT), a precizat cabinetul său.

Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a revenit asupra declaraţiilor făcute iniţial pentru CNN, potrivit cărora fuselajul avionului de pasageri egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană ar fi fost găsit, spunând că acele fragmente nu aparţin avionului căutat, potrivit Le Figaro.

„Epava nu apaţine aparatului nostru”, a spus acesta, citat de CNN.

Cu câteva ore înainte, Ahmed Adel declarase că fuselajul avionului de pasageri egiptean a fost găsit. „Am găsit fuselajul”, declara pentru CNN, Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir.

Acesta nu a oferit atunci detalii despre zona în care a fost localizat fuselajul avionului prăbuşit.

La rândul său, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană a declarat pentru AFP că fuselajul găsit în zona apropiată de presupusa prăbuşire a avionului EgyptAir „nu provine de la un avion”.

„Până în prezent, analiza fragmentelor găsite indică faptul că acestea nu aparţin unui avion, omologul meu egiptean mi-a confirmat de asemenea, în cursul ultimei noastre discuţii, că nu s-a dovedit faptul că acestea aparţin aeronavei EgyptAir (…)”, a afirmat Athanassios Binos, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană.

„Ceea ce a fost găsit, sunt o bucată de lemn şi materiale textile care nu aparţin unui avion”, a insistat acesta.

Compania aeriană EgyptAir anunţase anterior că fragmente de fuselaj aparţinând avionului dispărut în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord au fost găsite în apropiere de insula greacă Karpathos, unde se presupune că s-a prăbuşit avionul.

„Ministerul Aviaţiei Civile a primit o scrisoare din partea Minsterului egiptean al Afacerilor Externe în care se confirmă descoperirea fuselajului avionului care efectua zborul MS804”, anunţase EgyptAir pe Twitter, adăugând că „veste de salvare şi bucăţi de plastic” pluteau pe apă.

Avionul EgyptAir transporta 56 de pasageri, dintre care un copil și doi bebeluși, precum și șapte membri ai echipajului și trei ofițeri de securitate, potrivit companiei naționale egiptene.

Avionul care făcea legătura între Paris și Cairo a dispărut de pe radarele Greciei la scurt timp după ce a intrat în spațiul aerian egiptean și s-a prăbușit la 130 mile în largul insulei Karpathos, potrivit autorităților elene.

Cookies