ARHIVA B365

Avion malaezian cu 162 de persoane la bord, prăbușit în mare

UPDATE – Avionul companiei malaeziene AirAsia, care a dispărut duminică între Indonezia și Singapore cu 162 de persoane la bord, s-a prăbușit în apele din apropierea insulei Belitung, după ce s-a confruntat cu turbulențe și a încercat să devieze de la traseul de zbor stabilit inițial, a declarat șeful departamentului de relații publice al Serviciului de salvare al Indoneziei, Supriandi Minggu, citat de Ria Novosti.

UPDATE 08:16 – Avionul AirAsia dispărut a cerut să „devieze” de la traiectorie din cauza condiţiilor meteo

Pilotul avionului de tip Airbus aparţinând companiei AirAsia care a dispărut între Indonezia şi Singapore duminică dimineaţa – zborul QZ8501 – a cerut să „devieze” de la planul de zbor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat compania malaysiană, relatează AFP.

„Avionul a cerut să devieze din cauza (condiţiilor) meteo” nefavorabile, a anunţat compania într-un mesaj postat pe contul de Facebook.

„Comunicarea cu avionul a fost pierdută în timp ce acesta se afla sub controlul Autorităţilor indoneziene pentru Trafic Aerian (ATC)”, a adăugat AirAsia.

UPDATE 07:45 – Cei 155 de pasageri de la bordul avionului sunt 138 de adulţi, 16 copii şi un bebeluş, informează compania Air Asia într-un comunicat. Pasagerii sunt de naţionalităţi diferite, după cum urmează: 157 de indonezieni, 3 sud-coreeni, 1 malaezian şi 1 singaporez.

Avionul de tip A320-200 are la bord şapte membri ai echipajului şi 155 de pasageri, inclusiv 16 copii şi un sugar, a precizat pentru AFP Djoko Murjatmodjo, directorul general al Aviaţiei Civile indoneziene.

Zborul QZ8501 a decolat de pe Aeroportul Internaţional Juanda de la Surabaya, pe insula indoneziană Java, la ora locală 5.20 (0.20, ora României) şi urma să aterizeze pe Aeroportul Changi de la Singapore la ora locală 8.30 (2.30, ora României).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button