“Aveți mâinile pătate de sânge!” Cu acest mesaj, hackerii anti-război au “intrat” în televizoarele inteligente din Rusia, în timpul paradei de 9 mai din Piața Roșie 

09 mai 2022
919 Afișari
“Aveți mâinile pătate de sânge!” Cu acest mesaj, hackerii anti-război au “intrat” în televizoarele inteligente din Rusia, în timpul paradei de 9 mai din Piața Roșie 
“Aveți mâinile pătate de sânge!” Cu acest mesaj, hackerii anti-război au “intrat” în televizoarele inteligente din Rusia, în timpul paradei  de 9 mai din Piața Roșie  | Foto simbol; sursa: Unsplash

Un mesaj puternic anti-război a apărut în televizoarele inteligente din Rusia, chiar în timpul paradei de Ziua Victoriei, organizată de Vladimir Putin în Piața Roșie din Moscova.

În locul descrierilor de programele TV afișate de televizoarele inteligente din Rusia, a apărut acest mesaj al hackerilor:

Sângele a mii de ucraineni, sângele sutelor de copii ai lor care au fost uciși este pe mâinile voastre. Televiziunile și autoritățile vă mint. Opriți războiul!

 Atacul hackerilor a vizat inclusiv marile canale TV Channel One, Rossiya-1 și NTV-Plus.

Jurnalisult BBC Francis Scarr a publicat pe pe contul său de Twitter imagini cu descrierea afișată de hackerii anti-război la programele tv din Rusia:

În această dimineață, pagina online a programului TV rusesc a fost piratată. Numele fiecărui program a fost schimbat în: Pe mâinile tale este sângele a mii de ucraineni și a sutelor lor de copii uciși. Televiziunea și autoritățile mint. Stop războiului.

Discursul lui Putin de 9 mai, în cea de a 75-a zi de război în Ucraina

Atacul hackerilor anti-război a avut loc în ziua în care, la parada de 9 mai din Piața Roșie, Vladimir Putin le-a vorbit ruşilor despre „apărarea patriei-mame” şi a criticat NATO şi Occidentul:

Astăzi, soldaţii din Donbas împreună cu soldaţi ruşi luptă pe front (…) Mă adresez soldaţilor din Donbas: Luptaţi pentru ţara mamă (…) pentru memoria celor care au murit în al doilea Război Mondial, a martirilor din Odesa, care au fost arşi de vii. Spre deosebire de Occident, poporul rus nu va renunţa niciodată la dragostea pentru ţară, la credinţă şi  lavalorile tradiţionale

Preşedintele rus a mai spus că ”datoria Rusiei este să facă tot posibilul astfel încât oroarea unui război global să nu se repete” și a mai susținut că, în războiul din Ucraina, „inamicul a folosit mercenari”.

 

Cookies