„Aveți grijă la acest individ!”. Pățania unui cuplu ieșit la plimbare prin Parcul IOR, unde a întâlnit cerșetorul agresiv, care cere bani „pentru siguranța ta”

25 apr. 2024
5425 afișări
„Aveți grijă la acest individ!”. Pățania unui cuplu ieșit la plimbare prin Parcul IOR, unde a întâlnit cerșetorul agresiv, care cere bani
„Aveți grijă la acest individ!”. Pățania unui cuplu ieșit la plimbare prin Parcul IOR și-a întâlnit cerșetorul agresiv, care cere bani "pentru siguranța ta" | Foto simbol: Agerpres

„Aveți grijă la acest individ”. Asta îndeamnă un bărbat care, mergând alături de soția sa la o plimbare prin Parcul IOR, seara trecută (24 aprilie), au fost abordați de un individ. Acesta le-a cerut bani pentru „păstrarea integrității sale corporale și a celor din jurul său” și, după ce au reușit să scape de el, individul și-a ales o altă victimă, susține bărbatul. Acesta a chemat Poliția.

Pățania unui cuplu în Parcul IOR, urmăriți de un individ care cerea bani insistent

Bărbatul povestește, într-o postare pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, despre cum un individ cu vârsta cuprinsă între 36 și 40 de ani l-a abordat pe el și pe soția sa în Parcul IOR, cerându-le bani pentru „păstrarea integrității sale corporale și a celor din jurul său”.

Individul a insistat ceva timp, iar cuplul s-a îndepărtat de el. În cele din urmă, au reușit să scape de el.

Când mai treceți prin IOR aveți grijă și evitați un tip între 36 și 40 de ani, înalt, păr lung și creț, umblă îmbrăcat în trening de fâș colorat (mov, verde), cu o chitară și un skateboard în mână.

Am pățit-o în seara asta, am ieșit la plimbare cu soția însărcinată pentru puțină mișcare în sarcină prin parcul IOR. Eram pe aleea de lângă lac și în dreptul pontonului unde este staționat vaporașul se pune în fața noastră un individ și ne solicită bani „pentru păstrarea integrității mele corporale și a celor din jurul meu”.

Încerc să înaintez și să mă îndepărtez de el îi spun pe un ton calm, ferm dar politicos să plece, îi spun că nu îl pot ajuta, nu pot oferi nimic, nu am bani la mine.

Tipul insistă și se ține după noi, cu amenințări voalate despre integritatea noastră corporală, ne urmărește până la scările ce urcă spre alea de la Parklake.

Intr-un final ne lasă și ne spune că vom păți exact ce merităm și ca să avem grijă la ce ni se poate întâmpla.

Un echipaj de poliție a ajuns în Parcul IOR

Bărbatul explică faptul că ei nu au fost singurele victime. Individul a început să urmărească o altă domnișoară. În momentul acela, bărbatul a sunat la Poliție. Inițial, la Locală, apoi direct la 112.

Sun la 112. Explic situația de mai sus, sunt transferat la o secție de poliție, explic iar situația, mă întreabă dacă tipul mai este acolo. Cobor scările spre ponton, îl văd acum este scai după domnișoara de pe scări. Renunță la urmărirea ei și văd cum caută altă persoană pentru urmărire și intimidare.

Le spun celor de la secție că este încă acolo, îmi spun să stau la distanță de el dar să îl mențin în câmpul vizual că ajung echipajele în câteva minute.

Vin două mașini de poliție după câteva minute într-adevăr. Una intră în parc, cealaltă blochează ieșirea din parc spre școală pe alea de pe lângă sediul ADP din parc.

Imediat ce a văzut echipajul de poliție, individul s-a urcat pe skateboard și a fugit. Agenții i-au spus să se oprească, însă a refuzat.

Fugim toți după el, 3 polițiști și eu, tai un părculeț de joacă și îi ies la 5 metri în față și îi strig să se oprească cu 3 polițiști din celelalte direcții fugind spre el.

Bărbatul mai spune, în cadrul postării, că polițiștii îl cunosc pe acest individ și nu se află la prima sa abatere. În trecut, individul a putut fi doar sancționat contravențional.

Explic din nou situația și amenințările cu siguranță corporală pentru bani și polițiștii îmi explică că din păcate LEGEA nu prevede acest tip de amenințare cauză pentru deschiderea unui dosar penal ci maxim o contravenție. Că se poate dosar penal doar dacă îmi spunea direct că mă bate și/sau omoară pe mine și/sau soția.

Îmi spun că au mai fost chemați pentru acest individ, nu este prima dată când face astfel de intimidări și că au putut doar să îl sancționeze contravențional.

Domnul care a chemat poliția îi sfătuiește pe vizitatorii parcului să aibă grijă la acest individ.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies