Avertizări meteo. Cod portocaliu de caniculă în București

28 iul. 2021
277 Afișari
Avertizări meteo. Cod portocaliu de caniculă în București
Avertizări meteo. Cod portocaliu de caniculă în București

Avertizări meteo. ANM a emis cod portocaliu de caniculă în București și în alte șase județe. Avertizarea este valabilă în intervalul 29 - 31 iulie 2021.

Avertizări meteo. Cod portocaliu de caniculă în București emis miercuri de Administrația Națională de Meteorologie. Temperaturi extreme atât în Capitală, cât și în alte șase județe.

Cod portocaliu de caniculă în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București pentru intervalul 28.07.2021 ora 10:00 – 31.07.2021 ora 22:00.

Recomandăm și: Cum putem suporta mai ușor căldura. Sfaturi pentru zilele toride de vară

Vremea din Capitală se va menține caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Valorile temperaturii maxime se vor situa în jurul a 38 de grade Celsius, iar temperatura minimă va avea valori, în general, de 20 – 22 de grade Celsius. Nopțile vor fi tropicale în București.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, exceptând seara zilei de miercuri (28 iulie), când vor fi condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice. Sunt așteptate vijelii și ploi cu tunete și fulgere.

Avertizări meteo

ANM a emis o avertizare de tip Cod Galben, valabil în intervalul 28 – 31 iulie 2021. Fenomenele vizate sunt: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Recomandăm și: Piscine și ștranduri în București. Asta dacă nu ai timp să dai o fugă la mare

Astfel, meteorologii transmit că valul de căldură va persista în cea mai mare parte a României, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile din vestul și sudul țării și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi între 34 și 39 de grade Celsius, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

A fost emisă și o avertizare meteo de tip Cod Portocaliu. Aceasta intră în vigoare de mâine, 29 iulie și este valabilă până sâmbătă, 31 iulie 2021. Valul de căldură va fi persistent și vom avea parte de disconfort termic deosebit de accentuat. 

Județele afectate de valul de caniculă: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș – Severin.

Astfel, joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie) în județele menționate mai sus, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor ajunge între 38 şi 40 de grade Celsius, la umbră.

Nici începutul lunii august nu se anunță mai răcoros. În zilele de 1 și 2 august valul de căldură va continua să persiste în sudul și sud-estul României. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Sursă foto: meteoromania.ro.
Cookies