Avertizare Ro-Alert privind prezența unui urs lângă București. Locuitorii din Ciolpani și Snagov sunt sfătuiți să stea în case

13 apr. 2024
1170 afișări
Avertizare Ro-Alert privind prezența unui urs lângă București. Locuitorii din Ciolpani și Snagov sunt sfătuiți să stea în case
Avertizare Ro-Alert privind prezența unui urs lângă București. Locuitorii din Ciolpani și Snagov sunt sfătuiți să stea în case. Foto simbol: Unsplash

În această dimineață, lângă București a fost semnalată prezența unui urs. ISU București-Ilfov a emis, în urmă cu puțin timp, un mesaj RO-ALERT pentru a-i informa pe locuitorii din localitățile Ciolpani și Snagov cu privire la posibilul pericol.

Echipele ISU au spus că se fac căutări

Locuitorii din localitățile Ciolpani și Snagov, aflate în apropierea Bucureștiului, au primit sâmbătă dimineață un mesaj Ro-Alert de Alertă Extremă, cu privire la o posibilă prezență a unui urs în zonă.

Autoritățile au primit un apel la 112 care semnala posibila prezență a unui urs lângă pădurea Scroviștea.

Avetizare Ro-Alert
Avetizare Ro-Alert. Sursa foto: Facebook/ Maria-Mirela Predan

Oamenilor le este recomandat să păstreze distanța față de animal și să rămână în case.

Mai multe persoane au postat mesajul Ro-Alert pe rețelele de socializare pentru a răspândi vestea. O femeie a scris că a văzut ursul respectiv lângă pădure:

Tocmai ne-a sărit în fața mașinii un urs, la pădurea Ciolpani. 😳

L.E. Aaa…și vb serios. Oricum, am sunat la jandarmerie și respectivul ne-a zis; „și eu ce să fac acum?” (M. P.)

Echipele ISU B-IF au transmis că se fac căutări.

Ce să NU faci când întâlnești un urs

Urșii sunt niște animale extrem de periculoase și vă pot ataca. De aceea, e bine să știți ce nu trebuie să faceți atunci când vă întâlniți cu un astfel de animal.

5 sfaturi utile, potrivit ziare.com:

  • Instinctul este să fugi imediat în momentul în care vezi ursul, dar ar fi cea mai mare greșeală. Oricât de antrenat ai fi, nu ai cum să alergi mai tare decât un urs. Așadar, ai văzut ursul, te oprești și te retragi încet, cu fața spre animal, pe același traseu pe care ai venit.
  • Nu fluieri, nu țipi, nu faci gălăgie atunci când ai văzut ursul. Asta s-ar putea să-l agite și mai tare și să-l determine să atace. Zgomotul (fluier, petarde, clopot etc.) se face atunci când ești pe poteca de munte tocmai pentru a avertiza ursul că ești în pădure și să-i dai timp animalului să se retragă.
  • Este esențial să nu mergi în liniște pe traseu de munte sau prin pădure. Dacă ești însoțit, vorbești tare cu colegul de drumeție, dacă ești singur, fluieri, cânți.
  • Ursii nu se joacă! Atunci când vedeți un urs care aleargă și face „tumbe” prin pădure, fiți convinși că este în atac, iar intențiile lui nu sunt deloc prietenești.
  • Nu oferiți mâncare, nu vă indreptați spre ei, nu vă opriți să le faceți fotografii.

Te-ar putea interesa și:

Cookies