Avertizare meteo de vreme severă. ANM: intensificările vântului vor depăși 100 km/h

13 ian. 2022
1401 Afișari
Avertizare meteo de vreme severă. ANM: intensificările vântului vor depăși 100 km/h
Avertizare meteo de vreme severă. ANM: intensificările vântului vor depăși 100 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme severă, dar și un cod galben de vânt. Rafalele vor fi și de peste 100 de kilometri pe oră.

Avertizare meteo de vreme severă. ANM: intensificările vântului vor depăși 100 km/h, la altitudini de peste 1.500 de metri, spun meteorologii.

Avertizare meteo de vreme severă

În intervalul 13 ianuarie 2022, ora 10:00 – 15 ianuarie 2022, ora 20:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântului. Vântul se va intensifica treptat, la începutul intervalului în zonele montane, iar vineri dimineață (14 ianuarie) și local în partea de est, sud și centrul României.

Te-ar mai putea interesa și: Cel puțin 12 fenomene meteo extreme în România, în 2021. Consilierul de stat pentru Climă Alexandra Bocșe preconizează intensificarea lor

În general, rafalele vor avea viteze de 45 – 50 de kilometri pe oră, dar în zonele montane înalte și în Moldova, rafalele vor avea viteze mai mari, potrivit ANM.

Meteorologii avertizează că în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie), pe arii restrânse, se va forma poleiul în nordul, centrul și nord-estul țării.

ANM: intensificările vântului vor depăși 100 km/h

ANM a emis și o avertizare meteorologică de tip Cod Galben, valabilă de joi, 13 ianuarie, ora 18:00, până sâmbătă, 15 ianuarie, ora 20:00. Fenomenul vizat: intensificări susținute ale vântului.

În intervalul menționat mai sus, în Carpații Orientali și cei Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor exista intensificări ale vântului ce vor înregistra la rafală viteze de 90 – 110 kilometri de oră, iar zăpada va fi spulberată.

Te-ar mai putea interesa și: Un bebeluș abandonat în ger năprasnic a fost salvat de o gașcă de puști. Mama unuia dintre ei l-ar adopta pe loc

Începând cu dimineața zilei de vineri (14 ianuarie), intensificări ale vântului vor apărea și în jumătatea de nord a Moldovei, unde vitezele vor depăși 55 – 60 de kilometri pe oră.

Meteorologii avertizează că vineri după-amiază, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Carapților de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada. De asemenea, vizibilitatea va fi extrem de redusă.

În București, vremea se încălzește vineri, iar temperaturile vor fi în creștere. Maximele înregistrate vor fi de 6 – 7 grade Celsius, iar minimele vor fi de -2 și -1 grade. Cerul se menține variabil, iar vântul va sufla moderat cu viteze de 35 – 40 de kilometri pe oră. Noaptea vor fi condiții de ceață în Capitală.

Cookies