Avertizare meteo de vreme severă. ANM anunță ger, ninsori și vânt puternic | Vremea în București

10 ian. 2022
548 Afișari
Avertizare meteo de vreme severă. ANM anunță ger, ninsori și vânt puternic | Vremea în București
Avertizare meteo de vreme severă. ANM anunță ger, ninsori și vânt puternic | Vremea în București

ANM a emis luni, 10 ianuarie 2022, o informare meteorologică de lapoviță și ninsoare, polei și intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă până miercuri, 12 ianuarie. Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Capitală.

Avertizare meteo de vreme severă. ANM anunță ger, ninsori și vânt puternic | Vremea în București, potrivit informațiilor oficiale transmise luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizare meteo de vreme severă

ANM a emis o informare meteorologică de vreme severă, valabilă de luni, 10 ianuarie 2022, ora 10:00, până miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 10:00. Fenomenele vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

În Oltenia și în partea de sud a Banatului vor apărea precipitații moderate cantitativ (15 – 25 l/mp). La început vor fi predominant sub formă de ploaie, iar începând cu noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune și strat de zăpadă.

În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar noul strat de zăpadă va fi pe alocuri consistent.

Și în restul teritoriului, local, vor apărea precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), dar și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).

Se va forma polei pe arii restrânse.

Intensificări ale vântului vor fi în est și sud, dar și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea, transmite Administrația Națională de Meteorologie – ANM.

Vremea în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală.
Meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală.

ANM a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 10 ianuarie 2022, ora 10:00 – 12 ianuarie 2022, ora 10:00.

Luni, 10 ianuarie 2022, ora 10:00 – Marți, 11 ianuarie 2022, ora 08:00. Vremea din București se menține închisă în continuare. Va ploua slab și trecător pe parcursul zilei, iar pe parcursul nopții sunt șanse să se semnaleze precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor exista intensificări ale vântului, mai ales după-amiază, iar rafalele vor atinge viteze de 50 – 55 kilometri pe oră, amplificând senzația de frig. Valorile maxime se vor încadra între 4 și 5 grade Celsius, iar valoarea minimă va fi de 0 grade Celsius.

Marți, 11 ianuarie 2022, ora 08:00 – Miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 10:00. Vremea devine mai rece față de ziua precedentă. Cerul se menține variabil. Vor apărea înnorări în prima parte a intervalului și vor exista și condiții de ninsoare slabă. Vor fi și intensificări ale vântului pe parcursul zilei, iar rafalele vor atinge viteze de 45 – 50 kilometri pe oră, amplificând senzația de frig. 1 grad va fi temperatura maximă, iar temperatura minimă se va situa între -6 și -4 grade Celsius (mai scăzută în zona preorășenească), potrivit ANM.

Cookies