Avertizare meteo de vreme rea în țară. ANM spune cum va fi vremea în București

17 feb. 2022
17345 Afișari
Avertizare meteo de vreme rea în țară. ANM spune cum va fi vremea în București
Avertizare meteo de vreme rea în țară. ANM spune cum va fi vremea în București

ANM a emis două avertizări meteorologice de tip Cod Galben și Cod Portocaliu de vijelii, viscol, ceață și polei. De asemenea, meteorologii au emis și prognoza specială pentru București.

Avertizare meteo de vreme rea în țară

Prima avertizare de vreme rea emisă de ANM a fost publicată joi, la ora 10:30:

  • în intervalul 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 02:00, este valabil un Cod Galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari în zona de munte. Vântul va prezenta intensificări, iar vitezele vor depăși vitezele de 70-80 kilometri pe oră în zona de nord a Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, iar seara și noaptea și în restul zonei montane. La altitudini mari, rafalele vântului vor depăși 100 de kilometri pe oră, temporar va fi viscol și vizibilitatea va fi redusă.
  • joi, 17 februarie, în intervalul orar 10:30 – 23:00, este valabil un Cod Galben de intensificări ale vântului în nord-vestul României. Vântul va prezenta intensificări, iar rafalele vor depăși 55-65 de kilometri pe oră și izolat 70 de kilometri pe oră. ANM spune că intensificări ale vântului vor apărea temporar și în centrul, nord-estul și sud-estul teritoriului, iar vitezele vor fi de 45-55 kilometri pe oră.
  • joi, 17 februarie, în intervalul orar 12:00 – 23:00, este valabil un Cod Portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1700 de metri în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. Vântul va sufla cu putere, iar rafalele vor depăși vitezele de 110-120 kilometri pe oră. Va fi viscol puternic, zăpada va fi troienită și vizibilitatea va fi foarte redusă.
Zonele afectate de vremea rea, potrivit primului mesaj de avertizare meteo. Sursa foto: Captură/ ANM
Zonele afectate de vremea rea, potrivit primului mesaj de avertizare meteo. Sursa foto: Captură/ ANM

A doua avertizare de vreme rea emisă de ANM a fost publicată joi, la ora 10:30:

  • vineri, 18 februarie 2022, în intervalul orar 02:00 – 20:00, este valabil un Cod Galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari în zona montană. În Carpații Meridionali și Carpații Orientali vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 70-80 kilometri pe oră, iar la altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, vântul va sufla cu putere, temporar va fi viscol și vizibilitatea va fi scăzută. ANM spune că intensificări ale vântului vor apărea local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45-55 kilometri pe oră, iar pe arii restrânse vitezele vor depăși 60 de kilometri pe oră.
  • vineri, 18 februarie 2022, în intervalul orar 02:00 – 11:00, este valabil un Cod Portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1700 de metri în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Vântul va sufla cu putere, cu rafale de peste 100-120 de kilometri pe oră. Va fi viscol puternic, zăpada va fi troienită și vizibilitatea va fi foarte scăzută.
Zonele afectate de vremea rea, potrivit celui de-al doilea mesaj de avertizare meteo. Sursa foto: Captură/ ANM
Zonele afectate de vremea rea, potrivit celui de-al doilea mesaj de avertizare meteo. Sursa foto: Captură/ ANM

ANM spune cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 20:00, astfel:

  • 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 08:00. Temperaturile vor fi peste cele normale pentru această dată din calendar. Valorile maxime se vor situa între 15-16 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 4-7 grade Celsius. Cerul se menține variabil ziua, apoi se va înnora și va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla moderat. Vor apărea intensificări ale vântului în a doua parte a nopții, iar rafalele vor înregistra viteze de 40-45 kilometri pe oră.
  • 18 februarie, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Temperaturile din București vor fi peste cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil. Vântul va prezenta temporar intensificări, iar viteze mai mari se vor înregistra după-amiaza și seara, când rafalele vor fi în jurul a 55 kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 13-14 grade Celsius.
Cookies