Avertizare meteo de ultimă oră transmisă de ANM. Prognoza pentru București

02 apr. 2022
652 Afișari
Avertizare meteo de ultimă oră transmisă de ANM. Prognoza pentru București
Avertizare meteo de ultimă oră transmisă de ANM. Prognoza pentru București. Sursa foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie a transmis sâmbătă o avertizare de ultimă oră care vizează Dobrogea dar și estul Munteniei, inclusiv Bucureștiul. Astfel, meteorologii transmit cetățenilor să se aștepte la intensificări ale vântului și vreme instabilă pe parcursul întregii zile.

Avertizare de ultimă oră pentru vreme instabilă și intensificări ale vântului în estul și sud-estul țării, potrivit informațiilor transmise sâmbătă de ANM. Astfel, în Dobrogea dar și în estul Munteniei, inclusiv Capitala, a fost emisă o avertizare de tip cod galben pentru intensificări ale vântului care va ține pe parcursul întregii zile. Astfel, vântul va avea intensificări cu rafale de circa 55-65 km/h, însă izolat se vor atinge și viteze de peste 70-75 km/h.

O situație aparte va fi înregistrată și în centrul și nord-estul țării, unde a fost emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, care va intra în vigoare începând de duminică în zonele joase de relief din județele Neamț, Suceava, Harghita, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mureș, dar și Carpații Occidentali și Orientali.

Prognoza meteo de ultimă oră a ANM pentru București

Potrivit informațiilor transmise de ANM, ziua de sâmbătă va fi instabilă în București, însă temperaturile se mențin în continuare peste cele normale pentru această perioadă din an. Totuși, acestea sunt mai scăzute față de cele înregistrate vineri, când valorile aproape au atins 30 de grade.

Înspre seară, în Capitală înnorările se vor accentua, iar la începutul nopții vor fi înregistrate averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, fiind înregistrate intensificări temporare pe parcursul zilei, de până la 45-55 km/h. Temperatura maximă va fi de circa 21-22 grade, în timp ce minima va fi de 6-7 grade.

Ce recomandări a transmis IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis pe pagina de Facebook a instituției câteva îndrumări și recomandări pentru populația generală, pentru a limita pe cât posibil posibilitatea de apariție a incidentelor periculoase:

  • Pentru prevenirea situațiilor de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile, recomandăm populației curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu le traversați și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
  • Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin intermediul portalului fiipregatit.ro
Cookies