VREMEA

Avertizare meteo COD GALBEN, la Bucure;ti

Intre orele : 08:00 si 11:00
In zona : judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti.
Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge 55-65 km/h şi izolat 70-80 km/h.

Sâmbătă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această dată, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice. În cursul zilei, cerul va avea înnorări şi vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte local în nord-vest şi centru, iar în Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei şi cu totul izolat în rest va ploua. Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată în jumătatea de sud a ţării, unde vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice şi nord-vestice, cantităţile de apă vor fi în jur de 15 l/mp şi izolat, în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici peste 35…40 l/mp. Vor fi ploi, iar în zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala, în dimineaţa zilei de 31 ianuarie, local şi în nord-vestul şi centrul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări în toată ţara, cu viteze mai mari în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde la rafală se vor depăşi 70 km/h. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de km/h, temporar viscolind zăpada.

Notă: În regiunile vestice, pe litoral, precum şi în zonele de munte vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri 30 ianuarie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button