Avertizare METEO | Cod galben de căldură combinată cu vijelii în București, plus disconfort termic. ANM anunță instabilitate atmosferică în aproape toată țara

03 iun. 2024
1671 afișări
Avertizare METEO | Cod galben de căldură combinată cu vijelii în București, plus disconfort termic. ANM anunță instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Avertizare METEO | Cod galben de căldură combinată cu vijelii în București, plus disconfort termic. ANM anunță instabilitate atmosferică în aproape toată țara. Foto simbol: Unsplash

Meteorologii au actualizat prognoza specială pentru București și ne anunță că este în creștere disconfortul termic și, totodată, este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

De asemenea, aproape toata țara se află sub cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică.

Prognoza specială pentru București: Disconfort termic și cod galben de căldură și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă în intervalul 3 iunie 2024, ora 10:00 – 4 iunie 2024, ora 03:00.

Vremea din Capitală va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, astfel că după-amiază indicele temperatură-umezeală ITU o să atingă pragul critic de 80 de unități.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar din a doua parte a zilei se vor înregistra perioade cu înnorări, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 60 km/h, vijelii, grindină, averse și tunete și fulgere.

Temperatura maximă din București va fi de 33 – 34 de grade Celsius.

Cod galben de instabilitate atmosferică în țară, inclusiv în Capitală

ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 3 iunie, ora 12:00 – 4 iunie, ora 03:00.

Astfel, în cea mai mare parte a țării, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, tunete și fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp și izolat de peste 30 – 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării, transmite ANM.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică

În intervalul 3 iunie, ora 15:00 – 4 iunie, ora 03:00, este valabil și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în partea de nord-vest a Munteniei se vor înregistra intensificări ale vântului (rafale în general de 60 – 80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp și izolat de peste 50 – 60 l/mp.

Sursa foto: captură ecran ANM
Sursa foto: captură ecran ANM

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies