Avertizare meteo București. Cod galben de polei în Capitală

27 dec. 2021
153 Afișari
Avertizare meteo București. Cod galben de polei în Capitală
Avertizare meteo București. Cod galben de polei în Capitală. Sursa foto: Unsplash

Bucureștiul se află, luni seară, sub cod galben de polei. Astfel, până la ora 23:00 meteorologii avertizează că vor exista precipitații sub formă de burniță și ploaie care vor determina formarea de polei. În acest sens, autoritățile atrag atenția în mod special șoferilor, deoarece este necesar un grad ridicat de prudență.

Bucureștiul a fost inclus în cursul serii de luni, 27 decembrie de meteorologi în cadrul unei avertizări de ultimă oră. Capitala se află sub cod galben de polei, experții avertizând cu privire la faptul că vor exista precipitații sub formă de ploaie și burniță care vor duce la formarea de gheață, potrivit Antena 3.

Cod galben de polei în Capitală

Această avertizare meteorologică de tip nowcasting care vizează Bucureștiul intră în efect luni seară și ține până la ora 23:00. În acest sens, în Capitală dar și în județele Bacău, Vaslui, Ialomița și Ilfov vor fi înregistrate precipitații ce vor cădea sub formă de burniță și ploaie slabă, ce vor duce la formarea locală de polei.

Tot luni seară, meteorologii ANM au transmis o avertizare nowcasting care vizează județele Constanța și Tulcea. Acolo se anunță ceață care va duce la vizibilitate scăzută sub 200 de metri până la ora 20:00.

Poleiul sau „gheața neagră”, unul dintre cele mai mari pericole de pe șosele

Poleiul este stratul de gheață subțire care se formează pe carosabil în urma precipitațiilor căzute în perioade cu temperaturi scăzute. Acest fenomen s-a petrecut ultima oară chiar luni dimineață în Capitală și a dat mari bătăi de cap șoferilor, care și-au dezghețat cu greu mașinile pentru a pleca la drum. Pericolul nu s-a terminat acolo însă – și drumurile au fost acoperite de „gheața neagră”. Din fericire însă, pe arterele principale poleiul s-a topit rapid, însă pe străzile secundare a rămas o pojghiță de gheață până spre orele amiezii.

Fenomenul din Capitală nu a fost unul local, astfel că pe toate drumurile naționale și autostrăzile din sud-estul țării s-a înregistrat o situație similară.

 

Cookies