Avertizare meteo: averse și vijelii în București pânâ la miezul nopții

26 iun. 2021
266 Afișari
Avertizare meteo: averse și vijelii în București pânâ la miezul nopții

Vor fi averse și vijelii în București și în restul țării până la ora 23:00, conform meteorologilor care au emis un cod portocaliu de vreme instabilă.

Vor fi averse și vijelii în București, sâmbătă. De altfel, toată ţara se află până aproape de miezul nopţii sub Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până la ora 23:00 instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va extinde astfel încât în toate regiunile ţării vor fi perioade cu vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 40 litri/mp.

Averse și vijelii în București

Potrivit ANM, vremea va fi instabilă şi în Bucureşti pe parcursul zilei de sâmbătă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi de 10 – 20 litri/mp, iar în unele cartiere de peste 25 litri/mp.

Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

În următoarele zile mai sunt însă așteptate furtuni violente, a spus la Digi24 directorul executiv ANM, Florinela Georgescu. Ea a adăugat că, potrivit estimărilor meteo pe următoarele 4 săptămâni, vom avea în continuare temperaturi ridicate cu instabilitate atmosferică.

„O estimare pentru următoarele 4 săptămâni arată că am putea să avem cam același regim de vreme, în sensul apariției unor episoade cu temperaturi foarte ridicate urmate de instabilitate atmosferică și poate chiar amândouă la un loc, cum se întâmplă în aceste zile”, a spus Georgescu.

Cookies