Avertizare ISU București-Ilfov: „Nu parcați sub copaci!”. Vântul a dărâmat deja copaci pe zeci de mașini, mai multe trasee STB sunt deviate | UPDATE

04 apr. 2023
1000 Afișari
Avertizare ISU București-Ilfov: „Nu parcați sub copaci!”. Vântul a dărâmat deja copaci pe zeci de mașini, mai multe trasee STB sunt deviate | UPDATE
Avertizare ISU București-Ilfov: „Nu parcați sub copaci!”. Vântul a dărâmat deja copaci pe zeci de mașini, mai multe trasee STB sunt deviate. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Fenomenele meteorologice din noaptea de luni spre marți au făcut ravagii în București. Au căzut mulți copaci, liniile STB sunt deviate, iar bucureștenii sunt speriați.

UPDATE, 13:16: STB a anunțat la 11:26 că acum liniile circulă normal:

Liniile 122, 185, 322, 385, 422, 423, 425 și 485 funcționează normal pe Prelungirea Ghencea. Blocare și deviere: 150 de minute (08:40-11:10).”

Linii STB blocate din cauza copacilor căzuți

Societatea de Transport București – STB a anunțat că mai multe linii sunt blocate pe Prelungirea Ghencea din cauza unui copac căzut în zona stației. Liniile afectate sunt 122, 185, 322, 385, 422, 425 și 485.

Autobuzele circulă deviat momentan.

Liniile 122, 185, 322, 385, 422, 423, 425 și 485 – blocate pe Prelungirea Ghencea. Cauza: copac căzut în zona stației Prelungirea Ghencea. Autobuzele circulă deviat. S-au luat masuri de deviere” a anunțat STB

Administrația de Lacuri și Parcuri București le-a solicitat oamenilor să evite zonele periculoase și să nu parcheze sub copaci.

„Ca urmare a atenționării meteorologice de cod galben emisă de către ANM vă rugăm să evitaţi pe cât posibil zonele cu potenţial pericol şi să nu parcaţi sub copaci. Nici nouă nu ne place vremea ploioasă cu vânt puternic și multă instabilitate deoarece afectează arborii și provoacă avarii.

Facem tot posibilul să asigurăm degajarea terenului de arborii căzuți din spațiile pe care le administrăm.  Echipele A.L.P.A.B sunt prezente în teren și sunt pregătite pentru orice situație de urgență.”

Recomandările ISU București-Ilfov pentru bucureșteni

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București și Ilfov- ISU le-a atras atenția bucureștenilor cu privire la avertizarea meteorologică de cod galben.

Intervalul desfășurării codului galben este 3 aprilie 2023, ora 23:00- 5 aprilie 2023, ora 10:00.

În perioada mai sus menționată se vor semnala: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Recomandările ISU B-IF

  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Mai multe zone din București au fost afectate de fenomenele meteorologice. Câțiva bucureșteni au postat pe pagina de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” imagini cu pomii căzuți din zonele pe unde au trecut ei.

Copaci căzuți Prelungirea Ghencea
Copaci căzuți Prelungirea Ghencea. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Până la ora 10:25, echiapajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea a 41 de copaci, 12 elemente de construcție, 6 stâlpi, un cablu de electricitate și un semafor.

Au fost avariate, până la ora 10:25, 32 de mașini. Printre ele, se numără și un autovehicul de pe strada Pascani.

Nu au fost victime, însă există pagube materiale.

Copac căzut peste un autoturism
Copac căzut peste un autoturism. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Un alt copac căzut a fost identificat pe Bulevardul Ficusului din București.

Copac căzut Bulevardul Ficusului
Copac căzut Bulevardul Ficusului. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Bucureștenii sunt rugați să aibă grijă în continuare pe unde merg și unde își parchează autovehiculele.

Te-ar putea interesa și:

Cookies