ARHIVA B365

Avertizare de polei, în Bucureşti. VEZI STRĂZILE AFECTATE

Temperaturile negative ce s-au înregistrat pe timpul nopţii, au determinat formarea poleiului pe mai multe artere de circulaţie din Capitală, avertizează Poliţia Rutieră.

La această oră, există semnale cu privire la faptul că, pe Bd. Ghe. Ionescu Siseşti şi Bd. Tudor Vladimirescu există porţiuni din drum acoperite cu mâzgă sau polei, ceea ce conduce la o aderenţă scăzută a pneurilor cu suprafaţa carosabilă existând pericolul derapajului.

Zonele în care este favorizată de regulă formarea poleiului, pe raza Capitalei sunt :

– Bd. Aerogării, la pasarela Pechea, ieşirile către Str. Aviator Şerbănescu şi Str. Nicolae Caramfil ;

– Şos. Fundeni în zona lacurilor, Splaiul Independenţei şi Splaiul Unirii în zona râului Dâmboviţa;

– Str. Dr. Constantin Istrati, între Autogara Filaret şi parcul Carol, pe Str. Izvor, în zona de coborâre spre Str. Dr. Staicovici, dar şi pe Şos. Virtuţii, la intersecţie cu Splaiul Independenţei.

În aceste condiţii, în vederea preîntâmpinării unor situaţii, care pot conduce la derapaj, recomandăm conducătorilor auto să evite bruscarea direcţiei, frănarile şi accelerările accentuate şi să folosească cu predilecţie frâna de motor.

Este important ca instalaţia de climatizare şi ştergătoarele de parbriz să funcţioneze în parametri normali, pentru a avea o vizibilitate perfectă, iar autovehiculul să fie dotat cu pneuri corespunzătoare .

Pentru evitarea evenimentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi să pastreze o distanţă de siguranţă în mers între autovehicule.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button