ARHIVA B365

Avertizare de călătorie emisă de MAE, pentru SUA, din cauza unei furtuni „istorice” de zăpadă

Alerta de furtună de zăpadă este valabilă până miercuri, 28 ianuarie 2015.

Conform avertizărilor autorităților, în această perioadă vor avea loc căderi semnificative de zăpadă și intensificări ale vântului, ceea ce va conduce la vizibilitate redusă și îngreunarea traficului, riscul întreruperii alimentării cu energie electrică și căderi de copaci. Pentru zonele cele mai afectate sunt recomandate evitarea călătoriilor și dotarea autoturismelor cu lanterne, alimente și apă, pentru cazuri de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă conducătorilor auto să-şi echipeze autoturismele corespunzător pentru sezonul rece, să manifeste prudenţă în trafic şi să consulte cu regularitate atât site-ul www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate(http://www.weather.gov/alerts) pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă, „Călătoreşte în siguranţă” şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button