Avertizare ANPC pentru părinți, în preajma zilei de 1 iunie: „Atenție la jucăriile pe care le cumpărați pentru cei mici”

28 mai 2022
105 afișări
Avertizare ANPC pentru părinți, în preajma zilei de 1 iunie: „Atenție la jucăriile pe care le cumpărați pentru cei mici”
Avertizare ANPC pentru părinți, în preajma zilei de 1 iunie „Atenție la jucăriile pe care le cumpărați pentru cei mici” | Sursă foto: Pexels

Mai este puțin și vine Ziua Copilului, iar magazinele de jucării vor fi luate cu asalt de părinții aflați în căutarea cadourilor perfecte pentru cei mici. Cu ocazia acestei sărbători, directorul general al ANPC, Paul Anghel, le-a transmis părinților o avertizare și câteva sfaturi pentru alegerea jucăriilor.

Avertizare ANPC pentru părinți: Atenție la ce cumpărați

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, le-a transmis tuturor părinților din București și restul țării câteva sfaturi, cu ocazia Zile Copilului. Pentru a se asigura că cei mici nu sunt puși în pericol, părinții trebuie să fie atenți de unde cumpără jucăriile pentru aceștia.

Toți copii se bucură dacă primesc o jucărie nouă și atractivă, iar ziua de 1 iunie este o ocazie de a le oferi un cadou practic și util, care să le aducă zâmbete pe chipurile lor, a declarat Paul Anghel.

Iată câteva sfaturi pentru părinți, pentru a se asigura că jucăriile sunt sigure:

  • Cumpărați jucării doar din magazine specializate, unde se eliberează documente de cumpărare precum bon fiscal, chitanță, factură.
  • Cumpărați jucării potrivite vârstei copilului dumneavoastră. Acestea trebuie să fie însoțite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată.
  • Verificați dacă jucăriile au următoarele elemente marcate:
    • Datele producătorului,
    • Numărul unic de identitate a jucăriei
    • Marcajul de conformitate CE.

Jucării periculoase descoperite în magazine

În cadrul anunțului postat pe pagina sa de Facebook, Paul Anghel, directorul general ANPC, a anunțat că în urma unor acțiuni de control comisarii au găsit pe piață jucării periculoase, de tip slime.

Pentru a se asigura că aceste nu vor fi comercializate a fost dispusă măsura de retragere definitivă de la comercializare a acestora.

Anumiți operatori economici comercializează produse tip slime falsificate, produse despre care nu se știe nimic, pe care le găsești într-o cutie, fără etichetă.

În compoziția anumitor produse a fost identificat boraxul, un praf chimic care se folosește inclusiv la fabricarea detergentului sau a săpunului.

Părinți trebuie să fie atenți la jucăriile cumpărate, în special în această perioadă, când piața se umple de produse contrafăcute și periculoase.

Cookies