VREMEA

Avertizare ANM. Vreme deosebit de rece în toată țara, în următoarele 3 zile. Ninsoare la munte

ANM a emis o avertizare meteo de frig. Timp de trei zile vremea va fi deosebit de rece în toată România. Frigul vine însoțit de ploi, iar la munte va ninge.

Avertizare ANM. Vreme deosebit de rece în toată țara, în următoarele 3 zile. Ninsoare la munte, potrivit informațiilor oficiale transmise vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizare ANM. Vreme deosebit de rece în toată țara, în următoarele 3 zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 8 octombrie, o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la altitudini de peste 1.500 de metri) și intensificări temporare ale vântului.

Recomandăm și: Prognoza meteo București. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă

Informarea emisă de ANM este valabilă de vineri, 8 octombrie 2021, ora 10:00 și până luni, 11 octombrie 2021, ora 10:00.

În intervalul menționat mai sus vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a României. Valorile termice din cursul zilelor vor fi mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice pentru această perioadă a anului.

Precipitații vor apărea în jumătatea din sudul țării pe parcursul zilei de vineri, 8 octombrie 2021 și în noaptea de vineri spre sâmbătă, 8 spre 9 octombrie.

În zilele de sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie 2021) vor apărea precipitații mai ales în vestul și în sud-vestul României, potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Ninsoare la munte

La munte, mai ales în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile, iar pe alocuri se va depune un strat de zăpadă.

Recomandăm și: 12 bucureșteni din 1000 au Covid în acest moment. Sectorul unde rata de infectare a ajuns la 14

Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar în Banat și Oltenia, izolat, cantitățile vor depăși 30 – 35 l/mp.

Temporar, în partea de vest a Carpaților Meridionali, vântul va prezenta intensificări, în sudul Banatului și pe litoral, rafalele de vânt vor avea viteze de peste 60 – 70 de kilometri pe oră. Local și în regiunile din sud-est, sudul și în restul zonei montane, rafalele de vânt vor fi în general de 45 – 60 de kilometri pe oră.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button