Avertizare ANM: Ger în România. Vremea este deosebit de rece și în București

09 mart. 2022
269 Afișari
Avertizare ANM: Ger în România. Vremea este deosebit de rece și în București
Avertizare ANM: Ger în România. Vremea este deosebit de rece și în București

Un val de aer rece a venit peste România, iar din această cauză temperaturile sunt mai scăzute decât în mod normal. ANM transmite că vremea va fi deosebit de rece, iar noaptea și dimineața va fi ger.

Avertizare ANM: Ger în România

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un mesaj de informare valabil în intervalul 9-12 martie 2022. Fenomenele vizate sunt: vreme deosebit de rece și ger noaptea și dimineața, intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat mai sus vremea se va menține deosebit de rece pentru această dată din calendar. Atât noaptea, cât și dimineața va fi ger, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în zona de nord și în centrul și țării și pe arii mai restrânse în rest. Valorile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade Celsius, iar în depresiunile din estul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi minime, izolat, sub -18 grade Celsius.

Intensificări ale vântului vor apărea în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, mai ales pe parcursul zilelor de joi și vineri (10 și 11 martie). Rafalele vor înregistra viteze de 45 – 55 kilometri pe oră, iar senzația de frig va fi amplificată.

În sudul și estul României, dar și la munte, va ninge slab pe arii restrânse, potrivit ANM.

Vremea este deosebit de rece și în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 09 martie 2022, ora 10:00 – 12 martie 2022, ora 10:00.

Vremea din București se va menține deosebit de rece. Valorile maxime vor fi cuprinse între 1 și 4 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și -4 grade Celsius, iar în zonele periferice vor fi mai scăzute: în jur de -9 grade Celsius.

Cerul va prezenta înnorări și vor exista momente în care va mai ninge slab. Vântul va fi prezent și va sufla slab și moderat, trecător vor apărea intensificări ale vântului pe parcursul zilei de joi.

Cookies