Avertismentul polițiștilor din București: Atenție la hoții din autobuze, troleibuze și tramvaie. Tehnica „Îmbrânceala”, una dintre cele mai frecvente

12 mai 2025
8788 afișări
Avertismentul polițiștilor din București: Atenție la hoții din autobuze, troleibuze și tramvaie. Tehnica
Avertismentul polițiștilor din București:Atenție la hoții din autobuze, troleibuze și tramvaie. Tehnica "Îmbrânceala", una dintre cele mai frecvente. Sursa foto: Poliția Capitalei/Facebook

Poliția Capitalei avertizează bucureștenii să fie atenți la hoții de buzunare, mai ales în zonele aglomerate. Autoritățile specifică faptul că hoții acționează adesea în autobuze și tramvaie STB, fiind locul unde oamenii nu sunt foarte atenți. Acolo, se întâmplă cel mai des astfel de infracțiuni.

Atenție la hoții din autobuze STB

Poliția Capitalei transmite bucureștenilor, printr-o nouă postare pe pagina de Facebook, să fie tot mai atenți la hoții de buzunare, mai ales în autobuzele și tramvaiele STB. Hoții aleg tocmai astfel de locuri aglomerate pentru a încerca să fure obiecte din gențile, mâinile sau buzunarele oamenilor.

Autobuzele și tramvaiele STB sunt aproape mereu pline în București. Iar oamenii sunt mai atenți să prindă un loc sau să nu fie îmbrânciți decât să acorde atenție obiectelor pe care le țin în genți sau buzunare. Ceea ce face treaba unui hoț de buzunare mai ușoară, astfel că ei pot sustrage mai ușor bunurile oamenilor fără ca ei să-și dea seama.

De aceea, poliția Capitalei avertizează călătorii care aleg mijloacele de transport STB să acorde mai multă atenție obiectelor pe care le au la ei, ca posibilii hoți să le poată fura.

Când oamenii se îmbrâncesc, hoții acționează

În timp ce călătorea cu autobuzul a simțit o mică îmbrânceală, însă nu i s-a părut nimic suspect. Câteva minute mai târziu a realizat că telefonul îi dispăruse. A fost victima unui hoț „de buzunare”, care acționează rapid, în aglomerație, mizând pe neatenție, a dat un exemplu Poliția Capitalei.

Astfel, bucureștenii nu ar trebui să-și țină în buzunar obiecte de valoare când călătoresc cu un mijloc de transport STB, mai ales în orele de vârf ale traficului. Cel mai adesea este furat telefonul mobil, pe care mulți dintre noi îl ținem la buzunarul de la spate. Iar în aglomerația din transportul public nu simțim dacă acesta este luat de la locul lui, având în vedere că nici noi nu avem loc și ne îmbrâncim cu toată lumea.

Te-ar mai putea interesa:

Cum ajunge Nicușor Dan, măcar o dată pe zi, la raionul de legume de la Lidl

Cookies