Avertismentul meteorologilor. Nu scăpăm nici azi de ploaie

19 iun. 2021
97 Afișari
Avertismentul meteorologilor. Nu scăpăm nici azi de ploaie

Meteorologii ne spun că nu scăpăm nici azi de ploaie. Pe tot parcursul zilei o să avem parte de averse cu caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ANM precizează că in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate și că, la nivel national, temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 32 de grade Celsius.

Vremea va fi răcoroasă în București. Sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 9.00, cerul va fi mai mult noros, vor fi averse și posibil descărcări electrice. Se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 20…25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21… 22 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Duminică, între orele 9.00 – 23.00, vremea se va încălzi ușor. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Ploi în aproape toată țară

Vremea în România va fi sâmbătă în general instabilă. Înnorările vor fi mai persistente în regiunile din jumătatea de est, dar se vor accentua temporar, mai ales după-amiaza, şi în restul ţării, astfel că, pe arii extinse în sud, în est, în centru și local în rest, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local de peste 15..25 l/mp, iar pe suprafețe mai mici, în special în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei și la munte, se vor cumula peste 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 32 de grade, cu cele ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 20 grade Celsius.

Responsabil pentru ploile din aceste zile este ciclonul format deasupra Mării Negre, care afectează jumătatea de est a țării.

Apariția ciclonului este strict legată de existența unui nucleu rece de tip cut – off low în troposfera superioară.

Apariția ciclonului este strict legată de existența unui nucleu rece de tip cut – off low în troposfera superioară, care stă la baza instabilității continue din ultima săptămână, manifestată prin ploi consistente.

„Toate aceste zile de minivacanță de Rusalii vor sta sub semnul ploilor, furtunilor, descărcărilor electrice, căderilor de grindină, vântului cu aspect de vijelie. Cele mai afectate regiuni vor fi Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și zonele montane“, potrivit meteorologilor.

Cookies