Avertismentul lui Nicușor Dan pentru România! Bucureștiul, vinovat de procedurile de infringement din partea UE

15 ian. 2021
5 Afișari
Avertismentul lui Nicușor Dan pentru România! Bucureștiul, vinovat de procedurile de infringement din partea UE

Nicușor Dan a atras atenția, în conferința de joi, că România se află în fața a două proceduri de infringement pe zona de mediu din cauza Bucureștiului. Ce va face noul edil în această privință.

Nicuşor Dan a precizat că există două proceduri de infringement pe zona de mediu declaşate împotriva României de către Comisia Europeană, iar în orice moment CE poate începe să perceapă penalităţi considerabile.

Ce a făcut PMB până acum

Primarul general a adăugat că tot ce a putut face PMB a fost să încerce să câştige încrederea Comisiei şi să solicite timp, pentru că toate măsurile pentru reducerea poluării necesită studii de fezabilitate, proiectare şi execuţie.

„În zona de mediu avem două proceduri de infringement. Procedura imediat următoare – a condamna România pentru poluarea aerului din Bucureşti.

Etapa imediat următoare este – şi care se poate întâmpla din moment în moment – este ca CE să inceapă să perceapă sume considerabile pe zi. Am avut mai multe scrisori de la Comisia Europeană la care a trebuit să răspundem şi în esenţă Comisia Europeană ne-a cerut să luăm măsuri imediate pentru reducerea poluării.

Tot ce am putut noi să facem a fost să cerem timp pentru că nu există măsuri imediate pe care să le putem lua. Orice măsură consistentă pentru reducerea poluării înseamnă studii de fezabilitate, execuţie, proiecţie.

Tot ce am putut să facem a fost să câştigăm încrederea Comisiei pentru discuţii ulterioare ca să venim cu toate acele proiecte despre care am vorbit în campania electorală – metroul de suprafaţă, semaforizare inteligentă, benzi speciale pentru autobuze. Să sperăm că ne va crede Comisia Europeană”, a declarat primarul general, joi, într-o conferinţă de presă.

Cookies