Avertismentul lui Mugur Isărescu legat de reducerea TVA

de:
31 mart. 2015
0 Afișari
Avertismentul lui Mugur Isărescu legat de reducerea TVA

„Analizam ceea ce s-a propus (proiectul de Cod Fiscal – n.red.) cu foarte mare atentie. Suntem, ca orice banca centrala, prudenti in exprimari si in evaluari. Probabil ca in perioada urmatoare ne vom pronunta mai in detaliu, scrie realitatea.net.

Esentiala mi se pare sustenabilitatea masurilor. E clar ca reducerea TVA este de dorit nu numai din punct de vedere social ci si din punct de vedere economic, dar mai rau decat sa nu reduci TVA este sa il reduci si sa revii asupra deciziei. O revenire ar fi nu numai dureroasa ci ar avea efecte negative. Deci, cuvantul sustenabilitate este vital”, a explicat guvernatorul BNR, marti, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, Isarescu sustine ca pachetul de masuri trebuie sa prezinte si credibilitate pentru pietele financiare internationale.

„Daca masurile nu sunt credibile, pietele pot reactiona violent. Cand depinzi de piete pentru alimentarea bugetului, trebuie sa stii cum reactioneaza ele, pentru ca sunt foarte atente la credibilitate”, a subliniat seful BNR. In opinia sa, daca pachetul nu are credibilitate, pietele pot reactiona violent si toate calculele pot fi date peste cap de majorarea costurilor finantarii, si nu este de dorit acest lucru.

Cookies