AVERTISMENTUL cercetătorilor: O „mini-eră” glaciară s-ar putea instala pe Terra peste 15 ani

de:
12 iul. 2015
1 Afișari
AVERTISMENTUL cercetătorilor: O

Studiul oamenilor de ştiinţă privind reducerea activităţii solare a fost publicat de Societatea Astronomică Regală şi preluat de mai multe publicaţii britanice. Cercetătorii au ajuns la concluzia că activitatea solară se va diminua cu 60% între anii 2030 şi 2040, antrenând astfel apariţia unei mini-perioade glaciare, similare celei care a mai cuprins planeta în perioada 1645-1715. În timpul acestei perioade, cunoscută sub numele de Mica Eră Glaciară, Europa şi America de Nord s-au confruntat cu ierni foarte lungi şi reci şi veri foarte scurte, scrie romaniatv.net.

Noul model ştiinţific de cercetare dezvoltat de profesiorii de la Universitatea Northumbria, produce predicţii cu o precizie fără precedent, după cum afirmă autorii studiului. Mişcările fluide ale Soarelui, care creează cicluri meteo de 11 ani, vor converge în aşa fel încât temperaturile vor scădea masiv în cursul anilor 2030.

„În ciclul dintre anii 2030 şi 2040 cele două valuri se oglindesc reciproc – ajung la apogeu în acelaşi timp însă în emisfere opuse ale Soarelui (…) Interacţiunea lor va fi disruptivă sau se vor anula reciproc. Prezicem că această situaţie va duce la condiţiile propice pentru Minimul lui Maunder”, a explicat unul dintre cercetători.

Cookies