Avertisment scandalos pentru bucureșteni de la Guvern: Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem așa

11 dec. 2020
426 afișări
Avertisment scandalos pentru bucureșteni de la Guvern: Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem așa

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit, vineri, despre problemele cu căldura din București. Membrul Guvernului a reiterat că acestea sunt cauzate de defecțiunile rețelei primare, care se comportă așa din cauza lipsei de investiții în acest domeniu.

„Ca să faceți un termen de comparație, în urmă cu patru ani pierderile în rețeaua primară a municipiului București erau de 800 de tone pe oră, astăzi pierderile sunt de 2.500 de tone pe oră. Acolo a ajuns neinvestiția, nepăsarea, rețeaua de termoficare a Bucureștiului. De aici trebuie să plecăm și de aici trebuie să facem eforturi ca în această iarnă rețeaua de termoficare și întreg sistemul de termoficare să poată fi ținut în stare de funcționare și în echilibru”, a spus Popescu.

Trebuie găsite soluții

Trebuie găsite soluții în așa fel încât să fie mărită capacitatea de producere a energiei termice în București pentru a suplini „aceste pierderi imense care sunt în rețeaua de termoficare pentru că iarna asta vrem, nu vrem, trebuie să o trecem așa”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, ELCEN a găsit în piață capacități suplimentare modulare de închiriat în așa fel încât să le pună în diverse zona ca să producă mai multă energie termică și să suplinească aceste pierderi

„Ne cerem scuze bucureștenilor pentru ce se întâmplă, dar trebuie să ne pregătim pentru iarnă. Încă Dumnezeu ne ajută, vremea este caldă, dar nu știm cât va dura. Ne pregătim cu aceste capacități modulare să le montăm în diverse zone din București în așa fel încât să suplinim cu energie termică nou creată aceste pierderi foarte mari din rețea”, a spus Popescu.

Cookies