Avertisment lansat de Poliția Română. Tot mai mulți oameni primesc mesajul fals „Alertă de tentative de atac cibernetic!”

24 ian. 2023
835 afișări
Avertisment lansat de Poliția Română. Tot mai mulți oameni primesc mesajul fals „Alertă de tentative de atac cibernetic!”
Avertisment lansat de Poliția Română. Tot mai mulți oameni primesc mesajul fals „Alertă de tentative de atac cibernetic!”. Imagine simbol: Pexels

Tot mai mulți internauți primesc e-mail cu mesajul fals de tipul „Alertă de tentative de atac cibernetic”. Poliția Română a lansat un avertisment și oferă sfaturi pentru siguranța în mediul online.

Avertisment lansat de Poliția Română

Într-un comunicat de presă transmis marți, 24 ianuarie 2023, Poliția Română anunță că, în cazul în care ați primit un e-mail cu mesajul „Alertă de tentative de atac cibernetic”, acesta este un fals.

Totodată, oamenii legii transmit că, deși perioada sărbătorilor s-a încheiat, infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

„Alertă de tentative de atac cibernetic”…….În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămâne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor”, spune Poliția.

Sfaturi utile:

  • nu comunicați cu cei care trimit aceste mesaje false, înșelătoare;
  • nu comunicați cu persoanele care sunt invocate în document;
  • este important să vă îmbunătățiți securitatea conturilor – este necesar să vă schimbați parolele, iar acolo unde este posibil să alegeți autentificarea în doi pași.

Tentativele de fraudă devin din ce în ce mai credibile

„Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online. Verificaţi mereu sursa reală a mesajului”, transmit oamenii legii.

Alte sfaturi:

  • evitați să dați click pe orice link prezent în aceste mesaje nesolicitate;
  • nu furnizați date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail, mesaje sau social media;
  • AICI vă puteți antrena pentru a verifica la timp tentativele de fraudă de pe internet.

Îți recomandăm să citești și: Atenție la mesajele primite de la Netflix! Hackerii îți pot fura cu ușurință datele

Cookies