Avertisment grav al Ministerului Sănătății! Aceste măști NU protejează împotriva COVID-19. Mare atenție la ce cumpărați

15 feb. 2021
833 Afișari
Avertisment grav al Ministerului Sănătății! Aceste măști NU protejează împotriva COVID-19. Mare atenție la ce cumpărați

Ministerul Sănătății vine cu informații importante în ceea ce privește măștile purtate de către români. Potrivit MS, aceste măști nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

Atenție la ce măști folosiți. Ministerul Sănătății a postat pe pagina oficială de Facebook un anunț prin care explică faptul că măștile cu supapă nu sunt recomandate în contextul pandemic actual. Astfel, MS explică, pe baza informațiilor transmise de către OMS, că măștile cu supapă sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și a particulelor și nu se pretează pentru o pandemie.

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății privind măștile cu supapă

”Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.

Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.”, se arată în mesajul de pe pagina oficială a instituției.

Ce măști ar trebui purtate de fapt

Ministerul Sănătății a vorbit și despre măștile pe care oamenii trebuie să poarte, enumerând care sunt măștile recomandate.

”Tipurile de măști recomandate sunt:
Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.”, se arată pe pagina de Facebook a ministerului.

Cookies