Avertisment dur: “Se poate să ajungem iar la 10.000 de cazuri de COVID pe zi”

06 mart. 2021
206 Afișari
Avertisment dur: “Se poate să ajungem iar la 10.000 de cazuri de COVID pe zi”

Medicul Alexandru Rafila a lansat un avetisment dur, precizând că se poate să ajungem iar la 10.000 de cazuri de COVID pe zi.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că se poate să ajungem iar la 10.000 de cazuri de COVID pe zi.

 

”E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate”, a declarat Alexandru Rafila la un post de televiziune, citat de News.ro.

Medicul consideră că numărul de cazuri va creşte în perioada următoare.

”Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură”, a mai afirmat Rafila.

10.000 de cazuri de COVID pe zi ? Trend ascendent în România

În ultimele zile România a început din nou să înregistreze peste 4.000 decazuri zilnic, creşterea fiind constantă în ultima perioadă.

Sâmbătă au fost raportate 4.064 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În București au fost înregistrate 906 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Capitala se află în scenariul roșu

Potrivit Fresh24, „așa cum prevede legea, după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență, la rata de incidență peste 3 la mie, restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Astfel, școlile din București se închid imediat ce decizia va fi adoptată, rămânând deschise creșele și grădinițele. Mai mult, continuă să meargă la școală elevii din clasele 0-4.”

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, în scenariul roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Toate aceste decizii pot fi luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Cookies