Avertisment de ultim moment de la Protecția Consumatorilor. Milioane de produse folosite de toți românii, scoase de urgență de la vânzare

26 mart. 2021
296 Afișari
Avertisment de ultim moment de la Protecția Consumatorilor. Milioane de produse folosite de toți românii, scoase de urgență de la vânzare

ANPC a venit, vineri, cu o informare importantă pentru populație. Milioane de produse au fost scoase de urgență de la comercializare în urma unui control efectuat recent. Mare atenție la măștile neconforme, mai ales în această perioadă foarte sensibilă din punct de vedere pandemic.

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Prahova au oprit definitiv de la comercializare, vineri, un număr de 2.623.900 de măşti neconforme, în urma unui control efectuat la un comerciant din acest judeţ, potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Astfel, în urma validării de către sistemul UE de alertă rapidă a ultimei avertizări transmise vineri de ANPC privind comercializarea unui tip de măşti neconforme, CRPC din Regiunea Sud Muntenia Prahova a extins verificările referitoare la acest tip de mască, se menţionează în comunicatul Autorităţii.

Milioane de măști neconforme retrase de pe piață de ANPC

Cele peste 2,6 milioane de măşti au fost identificate în actele operatorului economic şi se aflau deja în depozitele acestuia, precum şi în toate magazinele sale din România, conform ANPC.

Valoarea măştilor neconforme oprite de la comercializare este de peste 3,146 milioane de lei.

„ANPC reaminteşte operatorilor economici că aceste verificări vor continua şi în perioada următoare şi îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfăşoară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ‘produse interzise comercializării'”, se menţionează în comunicatul ANPC.

Sistemul de alertă rapidă al UE privind produsele nealimentare a validat, vineri, cea de-a 26-a alertă iniţiată de ANPC privind comercializarea unor măşti de protecţie neconforme.

Cookies