Avertisment CERT-RO. Tentativă de fraudă tip scam ce vizează compania Dedeman

03 sept. 2021
225 Afișari
Avertisment CERT-RO. Tentativă de fraudă tip scam ce vizează compania Dedeman
Avertisment CERT-RO. Tentativă de fraudă tip scam ce vizează compania Dedeman

Avertisment CERT-RO. Specialiștii îi atenționează pe români că o tentativă de fraudă tip scam vizează compania Dedeman. Mare grijă la linkurile primite.

Avertisment CERT-RO. Tentativă de fraudă tip scam ce vizează compania Dedeman, potrivit informațiilor oficiale transmise de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Avertisment CERT-RO

Sursă foto: Facebook/ CERT-RO

Tot mai mulți români au primit în ultimele zile mesaje cel puțin dubioase, în care erau informați că au câștigat un premiu la „Tombola” organizată de Dedeman. Pentru a afla mai multe detalii despre premiu, oamenii erau invitați să acceseze un link care redirecționa către un site de phishing. Pe pagina respectivă, persoanele trebuiau să-și introducă datele personale și/sau financiare pentru a beneficia de premiul „câștigat”.

Recomandăm și: CERT-RO avertizează. Românii care merg în Grecia să fie atenți la modul în care completează formularul

Această redirecționare către o pagină de phishing este o tentativă de fraudă tip scam. O metodă folosită foarte des de către atacatori („impersonarea unor branduri”, transmite CERT-RO).

Tentativă de fraudă tip scam ce vizează compania Dedeman

Compania Dedeman a publicat deja o avertizare despre această situație neplăcută, pe toate canalele de comunicare oficială, inclusiv pe rețelele sociale.

Compania a ținut să-și avertizeze clienții sau viitorii clienți, că nu organizează niciun fel de sondaje, concursuri online sau alte campanii promoționale ce implică revendicarea premiilor.

Recomandăm și: Alertă Cert.ro cu privire la un link malițios distribuit prin Facebook Messenger

Toate aceste lucruri fac parte din atacuri de tip phishing sau alte forme de tip fraudă informatică.

„De aceea, pentru siguranța ta, îți recomandăm să nu dai curs campaniilor sau mesajelor de acest tip primite pe e-mail, Facebook, WhatsApp sau alte rețele sociale și să nu furnizezi date personale sau date de pe card.”, transmite Dedeman într-o postare pe pagina de Facebook.

Compania ține să menționeze că absolut toate concursurile ce vor fi organizate de Dedeman vor fi anunțate prin intermediul canalelor de comunicare oficiale (pagina de Facebook – www.facebook.com/dedeman.ro și site-ul www.dedeman.ro).

Cookies