Averea potenţialului candidat la Sectorul 6, verificată de ANI

Averea potenţialului candidat la Sectorul 6, verificată de ANI

Ştefan Florescu deţine, împreună cu alte persoane, o vilă-bloc situată în Prelungirea Ghencea. Construcţia se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi. Florescu mai este proprietarul unei vile impunătoare, situată pe strada Mănăstirea Văratec. Terenul a fost cumpărat în 2005, dar construcţia a demarat după ce a fost numit şef al pieţelor din Sectorul 4, funcţie din care a demisionat luna trecută pentru a candida la postul de primar al Sectorului 6. El este şi patronul restaurantului „Casa Florescu”.

Potenţialul candidat la şefia Sectorului 6 spune însă că nu are bani în conturi bancare, maşina pe care o posedă fiind achiziţionată în leasing.

„Nu am conturi bancare, nu am carduri. Apartamentul cumpărat în vila din Prelungirea Ghencea l-am achitat cu bani de la naşu’ şi cu ce am mai avut eu. Tot ce am făcut eu am făcut cu banii din bussines. Nu am avere mare. Eu muncesc de la 18 ani. Am un autoturism Mercedes, la care plătesc leasing. Am făcut mult bine. Ştiţi cum este: dacă dai, şi Dumnezeu îţi dă”, a declarat Florescu, citat de evz.ro.

Potrivit surselor EVZ, Florescu este anchetat de inspectorii ANI încă din 2011, pentru mai multe acuzaţii: surse de venit nedeclarate, conflict de interese şi incompatibilitate. Veniturile nedeclarate ar proveni de la Fundaţia „Din suflet, pentru suflet”, iar conflictul de interese şi incompatibilitatea se referă la funcţiile deţinute concomitent de Florescu, cele de preşedinte al PC Sector 6, şef al pieţelor din Sectorul 4 şi preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Cetăţeanului Sector 6.

„Ştiu că mă verifică ANI. A venit o hârtie la sediul Administraţiri Pieţelor, când încă eram director, în care am fost înştiinţat că mă verifică. Inspectorii ANI nu au dreptul să-mi verifice averea deoarece eu nu am deţinut o funcţie publică”, a explicat Florescu.

Florescu a declarat recent, pentru B365.ro, că indiferent de opţiunea USL pentru şefia Sectorului 6, va candida şi independent împotriva actualului primar, Cristian Poteraş (PDL).

USL susţine că va anunţa, marţi, oficial, candidaţii pentru sectoarele 2 şi 6 din Capitală.